Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vettel četvrti

Alonso slavio u Španjolskoj, Ferrarijev dvojac na postolju

Alonso
nph / Mathis/PIXSELL
12.05.2013.
u 15:46

Fernando Alonso bio je najbrži na VN Španjolske. Slavio je ispred Raikkonena i momčadskog kolege Masse.

Katalunja je ipak pala u trans, ono što im posljednjih dana nije uspio osigurati Lionel Messi, napravio je Fernando Alonso. Pobjedom u Barceloni isprao im je gorkog nogometni okus nakon kraha protiv minhenske mašine. Vjerojatno ga je isprao već ranije i koji gutljaj sangrije... Španjolac je kod kuće odvozio briljantan slalom, s petog mjesta izbio na vodeće i zviždeći se dovezao do svoje 22. pobjede.

Nosila ga publika

– Krenuo sam pun emocija, probio sam se već na drugom zavoju, nosila me publika, čuo sam navijanje ispod kacige. Doma nisam smio pogriješiti. Tu sam četiri puta bio drugi, a prije sedam godina pobijedio u Renaultu – veli Alonso, koji je četvrti na ljestvici svi vremena koji su pobijedili kod kuće. Prost u Francuskoj šest puta, Schumi četiri ptua u Njemačkoj te Fangio tri puta u Argentini. Hrvatu se to, nažalost, nikad neće desiti...

Vječno drugi, Kimi Räikkönen ponovo je završio – drugi.

– Uvijek isto. Frustrira me to. A za to da me nitko ne smatra ozbiljnim vozačem, čak ni moji u Lotusu ne misle da mogu osvojiti naslov, to me baš briga – veli Kimi.

Ono što će ga veseliti je da je ostao drugi. Ali u poretku vozača, došao je na svega četiri boda do Vettela. Nijemac je u nedjelju podbacio, izgubio se u odlascima u bokseve. Ali i u direktnom dvoboju s Räikkönenom, koji ga je majstorski prošao u svega par zavoja. Razlog? Istrošene gume.

VN Spanjolske, rezultati: 1.Alonso (Fer) 2.Raikkonen (Lot) 3.Massa (Fer) 4.Vettel (RB) 5.Webber (RB) 6.Rosberg (Mer) 7.Di Resta (F.Ind)...

Ukupni poredak: Vettel 89, Raikkonen 85, Alonso 72, Hamilton 50, Massa 45...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije