Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
S Turčinom uz TV

Ali: Ja sam već purger, navijam za Tursku i za Dinamo

Ali Ihsan
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/9
13.06.2016.
u 14:45

Čestitam, Hrvati! Igrali su vam dečki sa srcem. Žao mi je što su moji Turci tako izgubili, baš sam razočaran – rekao je Turčin Ali İhsan Tanındı (37)

Mrkva se radoznalo šetala između nogu ispod šanka, a Turčin Ali İhsan Tanındı (37) veselo se igrao s retrivericom nazvanom po – povrću. Na TV-u na Ribnjaku zajedno smo odgledali utakmicu Hrvatska – Turska.

– Zašto Mrkva? Prva riječ koju sam naučio na hrvatskom bila je mrkva! – priča Tanındı pa kaže:

– Čestitam, Hrvati! Igrali su vam dečki sa srcem. Žao mi je što su moji Turci tako izgubili, baš sam razočaran. Ali, ipak ne bi bilo fer da smo u posljednjoj minuti izjednačili – priča Tanındı, dakako, strastveni turski navijač.

– Galatasaray je moj klub! Zato mi je i Arda Turan miljenik. Bio sam nekoliko puta u Maksimiru, navijao za Dinamo. Ja sam već skoro purger! Osam godina sam u Zagrebu, stigao sam iz Istanbula s dva kovčega, imao sam tri para čarapa i dvije majice. Ostao sam ovdje, u Istanbul se ne planiram vratiti! Otvorio sam restoran Lokma Istanbul u Tkalčićevoj...

U turskoj metropoli, priča, imaju tri restorana, a on je jedini Turčin u Hrvatskoj koji vodi restoran.

– Počeo sam pomagati u kuhinji majci i teti već s 14 godina.

Što biste preporučili Hrvatima?

– Turska kuhinja nije kebab. Evo, sjajan je cigara burek, predjelo u koje idu feta sir i peršin, a ja ga prodajem za deset kuna. Posebno pripremamo i baklave s čak 78 kora! To je teško napraviti, a pistacije i brašno uvozim iz Turske.

A hrvatska hrana? Što je najbolje?

– Najljepše mi je popiti gemišt uz janjetinu i mladi luk. To je gušt!

Zašto ste odabrali baš Hrvatsku?

– Cure su zgodne! Šalim se. Istina je da su zgodne, ali nije to razlog. Tražio sam zemlju u kojoj neću morati vaditi vizu. Opcije su bile i Japan, Azerbajdžan, Kongo... Nisam pogriješio, ostajem tu!

>>Evo što je oduševljeni Bilić Englezima rekao o Hrvatskoj, Modriću, Ćorluki...

>>Ante Čačić je prijatelje častio tortom

>>Boris Nemec: Ćorluka će biti spreman za Češku

Komentara 22

PP
pp
20:46 13.06.2016.

Takav migrant može. I još par desetaka takvih iz Turske. Tisuće i deseci tisuća "migranata" i "ratnih izbjeglica" iz Pakistana, Alžira i Tunisa...ne može!

Avatar babarogan
babarogan
15:19 13.06.2016.

eto...on je purger a ja sam srboćetnik

Avatar Niškorist
Niškorist
19:05 13.06.2016.

Zna li on kaj je to Purger ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije