Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KARATE

Alessandra Hasani brončana na Svjetskoj ligi u Montrealu, Živković izgubio za broncu

karate
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
24.06.2019.
u 15:17

U odlučujućem susretu za medalju Hasani je bila vrlo uvjerljiva i slavila nad Amerikankom Brandi Robinson sa 4-0.

Hrvatska karatistica Alessandra Hasani osvojila je brončano odličje u kategoriji do 55 kg na turniru Svjetske karate lige Serije A u Montrealu, dok je Zvonimir Živković ostao bez medalje. 

U odlučujućem susretu za medalju Hasani je bila vrlo uvjerljiva i slavila nad Amerikankom Brandi Robinson sa 4-0. 

Nakon što je na startu bila slobodna - Hasani je u nastavku nizala pobjede. I to protiv Amerikanke Shannon Nishi 8-4, Talijanke Lorene Buse 4-3, te Kineskinje Jiamei Ding 5-3. U polufinalnoj borbi uspješnija je bila Njemica Jana Bitsch s 5-0. 

Živković minimalno je izgubio dvoboj za brončanu medalju u kategoriji +84 kg od osvajača brojnih odličja sa Svjetskih i Europskih prvenstava Iranca Sajada Ganjzadeha s 1-0. 

Nakon što je bio slobodan u 1. kolu, Živković je u teškoj kategoriji  pobijedio Čileanca Rodriga Rojasa sa 4-2, te eliminirao predstavnika Tajlanda Teerawata Kantonga zahvaljujući prvom osvojenom bodu (2-2).

U četvrtfinalnom susretu Živković je izgubio od finaliste Turčina Alparslana Yamanoglua 4-0, a u repasažu još jedna pobjeda - ovoga puta protiv Meksikanca Victora Daniela Carbajala sa 4-1. 

Boran Berak bio je slobodan u 1. kolu natjecanja do 67 kg. Potom je bio bolji od Švicarca Noah Pisina 4-0 i Južnokoreanca An Gwang Mina 5-3, ali je ispao od brazilskog predstavnika Viniciusa Figueire s 3-0.

U kategoriji do 55 kg Hrvatska je imala još jednu predstavnicu, Ljiljanu Pendić koja se u 1. kolu oprostila uvjerljivim porazom od Francuskinje Constance Berquet s 8-0.

Hana Živković, sestra starijeg brata Zvonimira koji se borio za broncu ispala je sudačkim preglasavanjem na startu kategorije +68 kg od Iranke Hamideh Abbsali (borba je završila 0-0). 

Na turniru u Montrealu sudjelovalo je 659 natjecatelja iz 67 zemalja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije