Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvi strijelac HNL-a

Alen Petrović: Daj gol i svi će te upoznati! Ejupi: Ništa lakše

Muzafer Ejupi
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/6
12.03.2017.
u 15:26

Ejupi je u 17 utakmica za Osijek zabio 11 golova i sada predvodi ljestvicu najboljih strijelca Prve HNL

Ljetošnji dijalog sportskog direktora Osijeka Alena Petrovića i pridošlice u klub iz Gradskog vrta Muzafera Ejupija kao da je najavio velike stvari.

– Ne poznajem puno igrača Osijeka i trebat će mi malo vremena za prilagodbu... – počeo je Ejupi na predstavljanju pred novinarima nakon što je u transferu teškom 400.000 eura iz Slaven Belupa stigao u Osijek.

– To ti je jednostavno… Daš gol i svi ti potrče u zagrljaj. I tako se odmah bolje upoznaš s igračima! – ubacio se pridošlici u riječ sportski direktor kluba Alen Petrović, no nije ga zbunio jer Ejupi je imao spreman odgovor:

– Onda je to najmanji problem – samouvjereno je poručio.

Ejupi je u 17 utakmica za Osijek zabio 11 golova i sada predvodi ljestvicu najboljih strijelca Prve HNL. Dobili su prvog nogometaša poslije 12 godina, još od Stjepana Jukića u sezoni 2004./2005., koji je za Osijek zabio dvoznamenkasti broj prvenstvenih pogodaka. Koliki je Ejupijev utjecaj na igru momčadi, potvrđuje statistika – uz čak trećinu golova njegove momčadi stoji ime potencijalnoga makedonskog reprezentativca.

– Sve je to super, ali moji su golovi zasluga cijele momčadi. Nismo još završili ništa, imamo još puno toga za raditi – kazao je Ejupi.

Šef sada traži još više, trener Osijeka Zoran Zekić (inače 22. na ljestvici najboljih strijelaca u povijesti Prve HNL sa 63 gola) mangupski je Ejupiju podigao ljestvicu očekivanja na 20 golova ove sezone (Osijek je cijele prošle zabio njih 27). Čeka se odgovor potencijalnoga makedonskog reprezentativca.

– Kada sam došao u Osijek, rekao sam da mi je cilj najmanje ponoviti 16 golova iz prošle sezone. Svaki gol koji prebacim preko toga bit će samo plus za mene – komentira Ejupi kojem su tri gola u tri prvenstvena nastupa u 2017. podigla samopouzdanje.

– Napadačima su ciljevi golovi, kada zabijem, to mi je kao psihička injekcija za iduću utakmicu – objašnjava napadač bijelo-plavih.

Od prve utakmice (protiv Hajduka, na kojoj je odmah zabio) našao se na valnoj duljini s tribinama, već u premijernoj utakmici u Gradskom vrtu doživio je da navijači skandiraju njegovo ime.

– Već na prvoj utakmici dali su mi do znanja da sam dobrodošao. Igrao sam prvu utakmicu za Osijek, a osjećao sam se kao da mi je stota – komentira ljubimac osječkih tribina.

Golovima se nameće poziv za reprezentaciju, ali on nikako da stigne još od prosinca 2012. i utakmice protiv Poljske na kojoj je Ejupi prvi i posljednji put nastupio za reprezentaciju Makedonije. Sada je ponovno dobio poziv za reprezentaciju.

Ejupi je imao zanimljiv nogometni put – u šest godina promijenio je čak devet klubova, igrao je za Vardar, Metalurg, Škendiju i Horizont (Makedonija), kraće vrijeme za turski Kartalspor i albanski Skenderbeg, zabijao je čak i za tajlandski Songkhla United prije nego što je u proljeće 2015. stigao u Slaven Belupo, a godinu i pol kasnije u Osijek.

– Odluka da dođem u HNL bila je pun pogodak za mene – komentirao je budući profesor tjelesne kulture.

– To je već završena stvar, trebam samo obraniti diplomu. Ali sada me zanima samo karijera.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije