Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Protiv Gauffa

Alcaraz opet morao igrati tri seta, ali je prošao u polufinale Mastersa

Carlos Alcaraz lors du tournoi de Wimbledon 2023 au All England Lawn Tennis and Croquet Club de Londres
Chryslene Caillaud / Panoramic
19.08.2023.
u 11:17

Australski tenisač je osvojio prvi set, ali nakon toga nije bio previše blizu pobjedi. Kod 4-4 u trećem setu je odigrao loš gem na servisu, a kad je Alcaraz servirao za plasman u polufinale Purcell je propustio loptu za 5-5. Na prvu meč-loptu Španjolac je zabio as.

Najbolji tenisač svijeta Španjolac Carlos Alcaraz je još jednom morao igrati tri seta, ali se probio do polufinala ATP turnira Masters 1000 serije u Cincinnatiju, gdje je u četvrtfinalu svladao Australca Maxa Purcella (ATP - 70.) s 4-6, 6-3, 6-4.

Australski tenisač je osvojio prvi set, ali nakon toga nije bio previše blizu pobjedi. Kod 4-4 u trećem setu je odigrao loš gem na servisu, a kad je Alcaraz servirao za plasman u polufinale Purcell je propustio loptu za 5-5. Na prvu meč-loptu Španjolac je zabio as.

Za plasman u finale Cincinnatija igrat će protiv najboljeg poljskog tenisača Huberta Hurkacza (ATP - 20.) koji je sa 6-1, 7-6 (8) svladao Australca Alexeija Popyrina i tako prekinuo njegov pobjednički niz započet osvajanjem Croatia Opena u Umagu.

U turniru tenisačica prvi polufinalni par čine najbolja svjetska tenisačica Iga Šwiatek i sedma na svijetu Amerikanka Coco Gauff. Šwiatek je sa 7-6 (3), 6-1 bila bolja od aktualne wimbledonske pobjednice Čehinje Markete Vondroušove (WTA - 10.) i svladala ju sa 7-6 (3), 6-1, dok se Gauff lako obračunala s Talijankom Jasmine Paolini (WTA - 43.) i za 72 minute ju pobijedila sa 6-3, 6-2.

U drugom polufinalu Čehinja Karolina Muhova (WTA - 17.) čeka pobjednicu dvoboja Tunižanke Ons Jabeur (WTA - 5.) i Bjeloruskinje Arine Sabaljenke (WTA - 2.). 

ATP Cincinnati - četvrtfinale

Carlos Alcaraz (Špa/1) - Max Purcell (Aus) 4-6, 6-3, 6-4

Hubert Hurkacz (Polj) - Alexei Popyrin (Aus) 6-1, 7-6 (8)

 

WTA Cincinnati - četvrtfinale

Iga Šwiatek (Polj/1) - Marketa Vondroušova (Češ/10) 7-6 (3), 6-1

Coco Gauff (SAD/7) - Jasmine Paolini (Ita) 6-3, 6-2

Karolina Muchova (Češ) - Marie Bouzkova (Češ) 3-0, predaja  

 
Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
12:53 19.08.2023.

Vamos Alcaraz!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije