Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKA LIGA

Ajmo, Dinamo, po novi veliki korak hrvatskog nogometa: Ponovite povijest!

18.02.2021.
u 12:45

Dinamo sada ima priliku ponoviti ono što je prije dvije godine postigao u Europskoj ligi kada je došao do šesnaestine finala kao pobjednik skupine i onda u tom proljeću nakon 49 godina svladao i češku Viktoriju iz Plzeňa

Još nije ni svanulo kad je Dinamo krenuo put Krasnodara, no nadamo se da će plavima svanuti na tom krasnom stadionu na ruskom jugu, na ruskoj zimi. Debeli minusi nisu poštedjeli ni taj dio Rusije iako se očekivalo da će ondje biti toplije. Srećom, i Krasnodar ima grijani teren, a na zimu su se plavi valjda navikli i u Zagrebu. Eto, na utakmici s Osijekom u Maksimiru bilo je jako hladno, a na kraju su se plavi ipak ogrijali na pobjedničkoj vatri.

Bolji su od CSKA

Neka tako bude i večeras u Krasnodaru, na novom velikom europskom ispitu plavih, protiv ruskog predstavnika, jedinog ruskog kluba koji je izborio nastavak natjecanja.

Dinamo sada ima priliku ponoviti ono što je prije dvije godine postigao u Europskoj ligi kada je došao do šesnaestine finala kao pobjednik skupine i onda u tom proljeću nakon 49 godina svladao i češku Viktoriju iz Plzeňa te se našao među 16 najboljih. I sad ima tu priliku, ponovno je među 32 najbolje momčadi, a na putu do ponovnog uspjeha Zoranu Mamiću i plavima stoji Krasnodar.

Uh, kako bi lijepo bilo i dalje ostati u Europi i čekati ždrijeb osmine finala Europske lige. Kako bi za hrvatski nogomet to bilo novo lijepo priznanje, a skupilo bi se i još nešto bodova za koeficijent našim klubovima i Dinamu, uvijek važan za buduće sezone.

No, Krasnodar je opasniji suparnik od Viktorije, a prema svemu sudeći, bolji je i od CSKA iz Moskve s kojim su plavi igrali u skupini Europske lige i bili vrlo uspješni igravši neodlučeno u Moskvi i pobijedivši u Zagrebu. Iako je CSKA puno bolje plasiran u ruskom prvenstvu od Krasnodara, to plave ne smije zavarati jer je riječ o dobroj i jakoj momčadi.

– Krasnodar igra raznovrsnije od CSKA kod kojeg puno toga ovisi o našem Nikoli Vlašiću, teže je “pročitati” Krasnodar – govorio je Zoran Mamić nakon što je saznao ime suparnika, a slično razmišlja i sada nakon što je dobro upoznao igru i momčad kluba koji je u šesnaestinu finala došao kao treći u skupini Lige prvaka, iza Chelseaja i Seville, a ispred francuskog Rennesa.

– Jako su opasni u napadu, moramo biti koncentrirani da nam se ne ubacuju iza linija, opasni su i u igri jedan na jednoga – dodao je Dinamov trener.

Igrači su se također dobro raspitali o suparniku, zvali su naše igrače koji igraju ili su igrali u Rusiji, Nikolu Moru i Kristijana Bistrovića.

– Čuli smo da su bolja momčad od moskovskog CSKA, bili su dobri i u Ligi prvaka. Već sam se čuo s Bistrovićem i Morom i imaju za njih samo pohvale, no imamo i mi svoje adute – rekao je Luka Ivanušec koji je za svoje igre protiv Osijeka primao čestitke, a prije današnje utakmice je skroman, iako Zoran Mamić kaže da plavi nisu u Krasnodar došli samo po bod:

– Pa neodlučen rezultat u Rusiji ne bi bio loš jer ipak oni kasnije dolaze u Maksimir – dodao je Luka Ivanušec.

U derbijima s Hajdukom i Osijekom strijelac je bio Mislav Oršić koji je opet ušao u vrhunsku formu i ne bi bilo loše kad bi nastavio taj niz i danas u Krasnodaru.

– Nakon Osijeka, prvi smo na ljestvici, u dobroj smo situaciji, još smo dobili na samopouzdanju prije ovog današnjeg susreta. Dobili smo videomaterijale o njima, ali mislim da je ključno kako ćemo se mi postaviti, da imamo gard. Veselimo se svemu tome – rekao je Mislav Oršić.

Musajev: Mislimo ići dalje

Prednost Dinama moglo bi biti i to, a možda i trebalo, što Rusi u današnji susret ipak ulaze izravno s priprema, a pripremne utakmice, znamo, nisu isto što i natjecateljske kakvih je već puno iza Dinamove momčadi. Ne treba očekivati da će Krasnodar podcijeniti plave, nema dvojbe da su i oni dobro proučili “betonsku” obranu plavih u Europi i sve ono što mogu Ademi, Petković, Oršić, Majer, Ivanušec... Jedino ih Mamić možda iznenadi i nekim novim rješenjem.

– Zadovoljan sam onim što smo napravili na pripremama iako u završnici, u tim zadnjim utakmicama, nismo pokazali dovoljno kvalitete – rekao je trener Krasnodara Murad Musajev, koji je promijenio kondicijskog trenera.

– Tjelesna priprema je jako važna, a mi smo dobro pripremljeni. Puno smo radili i mislim da ćemo ići dalje iako je Dinamo težak suparnik i za uspjeh ćemo morati igrati jako dobro – zaključio je trener Krasnodara.

KRASNODAR – Stadion Krasnodara. Sudac: B. Frankowski (Poljska). Arenasport 3, 18.55.

Trener: Murad Musajev (37)

Trener: Zoran Mamić (49)

Ključne riječi

Komentara 2

FR
freeshooter
16:06 18.02.2021.

Respect za svakoga, no prvo vjera u sebe, ovaj dinamo je odlično posložen, i bolja smo ekipa, i želimo taj uspjeh u europi, i mislim da nam leže ruske ekipe, svakako treba oprez, uvijek, no realno ja ne brinem, i očekujem najbolje, dečki će dati maksimum za prolaz, hrabro i srčano, ovaj put idemo do kraja, barem polufinale...ale, ale dinamo ale...

MA
matkopeic
13:57 18.02.2021.

Naprijed plavi. Nema predaje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije