Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport domaći nogomet

Ajax, Anderlect, Porto tuguju zbog Ivića

Mnogi svjetski mediji prenijeli su vijest o Ivićevoj smrti, od Reutersa i Associated Pressa, do ruske Pravde. I bivši Ivićevi klubovi, od Ajaxa do Porta tuguju zbog smrti velikog trenera.
25. lipnja 2011. u 11:01 7 komentara 7 prikaza
Tomislav Ivić
Foto: Tomislav Ivić na klupi Ajaxa

Zaplakao je i dugogodišnji predsjednik Anderlechta Michael Verschueren bio je veliki Ivićev prijatelj, redovito su se čuli.

- Jednom mjesečno čuo sam se s Ivićem, kada mi se nije javljao prošli tjedan predosjećao sam da nešto nije u redu - rekao je Michael Verschueren te dodao:

- Sjećam se da je imao drugačije, naprednije poglede na nogomet. Otpočetka su ga zbog tioga neki čak i kritizirali. Bio je veliki trener, ali još veći gospodin.

Tužna vijest pogodila je i francuskog trenera Jeana Fernandeza.

- Ivić je bio veliki trener, učio sam od njega dok je bio trener Porta, upijao sam - rekao je Fernandez, sadašnji trener Nancyja.

U dva navrata Ivić je vodio i francuski Marseille, u kojem je tada bio direktor Bernard Tapie.

- Kada sam jučer saznao za Ivićevu smrt bio sam jako ganut, do suza - rekao je Tapie.

Tugu, i sućut obitelji izrazio je i predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić.

''S dubokim žaljenjem sam primio vijest o odlasku jednog od najuglednijih hrvatskih nogometnih trenera, gospodina Tomislava Ivića. U trajnom sjećanju nam ostaju sjajna sportska postignuća koja je ostvario tijekom svoje iznimno bogate karijere, obilježivši svojim predanim radom hrvatski i svjetski nogomet.''

Koronavirus u Italiji/Ilustracija
Nakon povratka iz Italije
Mlada Koprivničanka: ‘Prema meni se odnose kao da imam kugu’
Kupovina
KVIZ
Otkrij svoj shopping personality
  • Andreeejjj:

    Koja smo mi HRVATI djubrad? Svi svijetski mediji pišu o Tomislavu Iviću velike hvalospjeve, što je i zaslužio, taj naš NAJVEĆI TRENER! A mi mu tek zadnji napišemo koji kratak redak u ponekim novinama! Sramotaaaaaaa...izvinite nama dragi gsp. dr. nogometa TOMISLAV IVIĆ

  • Mr.Pravda:

    izgubili smo najveceg,klasu,sucut njegovoj obitelji

  • Gradinar:

    Ovaj čovjek je bio i ostati će za uvijek istinska trenerska veličina. Kapa dolje Večernjaku što je jedini u državi napisao na naslovnici \"NAJVEĆI HRVATSKI TRENER\" jer ostali, nitko mu ni po čemu nije bio do koljena. Pokoj mu duši, ... prikaži još! bio je svojim ugledom i utjecajem na najvišoj razini, sjajan ambasador Hrvatske.