Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odlazak velikana

Ajax, Anderlect, Porto tuguju zbog Ivića

Tomislav Ivić
Tomislav Ivić na klupi Ajaxa
25.06.2011.
u 11:01

Mnogi svjetski mediji prenijeli su vijest o Ivićevoj smrti, od Reutersa i Associated Pressa, do ruske Pravde. I bivši Ivićevi klubovi, od Ajaxa do Porta tuguju zbog smrti velikog trenera.

Zaplakao je i dugogodišnji predsjednik Anderlechta Michael Verschueren bio je veliki Ivićev prijatelj, redovito su se čuli.

- Jednom mjesečno čuo sam se s Ivićem, kada mi se nije javljao prošli tjedan predosjećao sam da nešto nije u redu - rekao je Michael Verschueren te dodao:

- Sjećam se da je imao drugačije, naprednije poglede na nogomet. Otpočetka su ga zbog tioga neki čak i kritizirali. Bio je veliki trener, ali još veći gospodin.

Tužna vijest pogodila je i francuskog trenera Jeana Fernandeza.

- Ivić je bio veliki trener, učio sam od njega dok je bio trener Porta, upijao sam - rekao je Fernandez, sadašnji trener Nancyja.

U dva navrata Ivić je vodio i francuski Marseille, u kojem je tada bio direktor Bernard Tapie.

- Kada sam jučer saznao za Ivićevu smrt bio sam jako ganut, do suza - rekao je Tapie.

Tugu, i sućut obitelji izrazio je i predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić.

''S dubokim žaljenjem sam primio vijest o odlasku jednog od najuglednijih hrvatskih nogometnih trenera, gospodina Tomislava Ivića. U trajnom sjećanju nam ostaju sjajna sportska postignuća koja je ostvario tijekom svoje iznimno bogate karijere, obilježivši svojim predanim radom hrvatski i svjetski nogomet.''

Ključne riječi

Komentara 7

AN
Andreeejjj
13:38 25.06.2011.

Koja smo mi HRVATI djubrad? Svi svijetski mediji pišu o Tomislavu Iviću velike hvalospjeve, što je i zaslužio, taj naš NAJVEĆI TRENER! A mi mu tek zadnji napišemo koji kratak redak u ponekim novinama! Sramotaaaaaaa...izvinite nama dragi gsp. dr. nogometa TOMISLAV IVIĆ

MP
Mr.Pravda
13:42 25.06.2011.

izgubili smo najveceg,klasu,sucut njegovoj obitelji

GR
Gradinar
12:57 25.06.2011.

Ovaj čovjek je bio i ostati će za uvijek istinska trenerska veličina. Kapa dolje Večernjaku što je jedini u državi napisao na naslovnici \"NAJVEĆI HRVATSKI TRENER\" jer ostali, nitko mu ni po čemu nije bio do koljena. Pokoj mu duši, bio je svojim ugledom i utjecajem na najvišoj razini, sjajan ambasador Hrvatske.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije