Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAŠTITNI ZNAK PLAVIH

Ademi je antologijski kapetan prema kojem se nazivaju tribine. Karijera mu je prekinuta dva puta

Dinamo i Istra sastali se u 21. kolu SuperSport HNL-a
Luka Stanzl/PIXSELL
19.03.2023.
u 14:45

Najtrofejniji Dinamov nogometaš, sad već legendarni Arijan Ademi, danas (17.30) će protiv Rijeke odigrati oproštajnu utakmicu u plavome dresu

Nakon 13-godišnjega staža u Dinamu jedan od najznačajnijih nogometaša plavih novijega doba, 31-godišnji Šibenčanin Arijan Ademi, odigrat će oproštajnu utakmicu za maksimirski klub. Bit će istodobno i stresan (zbog snage suparnika, Rijeke), i izrazito emotivan i dirljiv spektakl u Maksimiru, imajući u vidu cjelokupan Ademijev opus u Dinamu, kao i neizrecivu navijačku privrženost najdugovječnijemu Dinamovu kapetanu.

On je jedan od onih antologijskih igrača prema kojima se na stadionima nazivaju tribine, čiji se dresovi umirovljuju i kojima su nakon završetka karijere otvorena vrata kluba za bilo koju funkciju.Bez imalo pretjerivanja, Arijan Ademi ono je što su nekada Dinamu bili Dražan Jerković, Slaven Zambata, Velimir Zajec, Zlatko Kranjčar, Srećko Bogdan, Marko Mlinarić, Dražen Ladić, Robert Prosinečki...

Od 2010., kada je kao 19-godišnjak došao u Dinamo iz Šibenika, Ademijeva karijera u Dinamu dva je puta bila prekidana. Prvi put u siječnju 2012., kada je na pola godine bio poslan na posudbu u Lokomotivu, te između 2015. i 2017., kada je prisilno pauzirao zbog korištenja dopinga. Zanimljivo, jedina godina u kojoj je Dinamo ostao bez naslova prvaka još od 2005. bila je spomenuta 2017., u kojoj Ademi – nije igrao.

Arijan Ademi oduvijek je bio prepoznatljiv Dinamov simbol: srčan, požrtvovan, beskompromisan, uvijek žustar, zapjenjen, silovit. Nikada se nije štedio, zabušavao, birao utakmice. U svakoj je bio isti – kapetan, vođa, uzor, onaj kojega su svi na terenu bespogovorno slijedili. Onaj koji je bio nezamjenjiv kod svih Dinamovih trenera: Zajeca, Halilhodžića, Jurčića, Čačića, Ivankovića, Mamića, Cvitanovića, Jurčevića, Bjelice, Jovićevića, Krznara, Kopića.

Ademijeva briljantna karijera na žalost nikada nije zaživjela u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji, gdje mu je po svemu bilo mjesto, nego je, spletom okolnosti, završio u reprezentaciji Sjeverne Makedonije, domovini svojih roditelja. Kojoj će ostati vjeran i nakon odlaska iz Dinama.

A Dinamo bez svoga "kapetana Hrabrosti" sigurno više neće biti isti. Nasljednik takvih osobina još se ne nazire, dok je Arijan, čini se, odabrao najbolji trenutak za oproštaj – dok je Dinamo još velik i dok je još na vrhu. Hvala ti, kapetane, za sve što si dao Dinamu! 

Komentara 1

Avatar salko1951
salko1951
17:30 19.03.2023.

Takvi više nikada neće igrati u Dinamu.Najbolji.Želim mu sve najbolje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije