Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
aco petrović:

Kad sam shvatio da ću biti izigran, obustavio sam sve dogovore i podržao Šukera

30.04.2015., Zagreb - ABA liga, cetvrta utakmica finala, KK Cedevita - KK Crvena zvezda. Mirko Novosel i Ivan Suker.  Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
27.06.2015.
u 14:30

Bez medalje 20 godina: Možda smjenjivanjem Radića skinemo urok s muške reprezentacije, kaže Aco

Govoreći o Ivanu Šukeru, predsjednik HKS-a Danko Radić okarakterizirao je smiješnima ljude koji stoje iza kandidature njegova protukandidata. Uvreda je to za sve, a ponajprije za Mirka Novosela, Nikšu Prkačina i Aleksandra Petrovića, imena koja imaju puno veću težinu od Radića.

Dosta je bilo 20 godina

– To je nisko, no ako je to išlo u mojem smjeru, ako sam ja taj smiješan čovjek, onda ću u nedjelju sa svojom zagrebačkom listom biti na strani Šukera, jer smatram da je on bolje rješenje. Ako Šuker još i pobijedi, onda ću ja kao taj smiješni tip u novom upravnom odboru zauzeti visoku dužnost i potom pokušati ispraviti sve one pogreške koje je Radić radio u posljednjih 11 godina. Točnije, u posljednjih 20 godina, jer nakon što je 1995. smijenio jednu uspješnu garnituru, godinama je djelovao iz sjene.

Koje to stvari žele mijenjati Šuker i taj "smiješni" brat legendarnog Dražena, vrsni igrač i trener, bivši izbornik, a danas predsjednik Cibone?

– Naš kandidat za predsjednika najavljuje smanjenje kootizacija, glavnog sponzora A-1 lige, ali i ozbiljnu raspravu o zaštićenim godištima. I županije i klubovi moći će se izjasniti o tome da se vidi što oni žele. Zapravo, dosta je stvari koje treba ponovo demokratski preispitati. Osim toga, Radić vlada već 20 godina, a upravo toliko godina muška seniorska reprezentacija nije osvojila medalju. Tko zna, možda s promjenom skinemo i taj urok.

Kako je to Petrović okrenuo ploču i zašto se okrenuo protiv Radića kad je poznato da mu je upravo on pomogao da postane predsjednik Košarkaškog saveza Zagreba.

Čudan izborni sustav

– Puno se toga promijenilo u kratkom vremenu i teško je sve to poloviti. Dok je Radić bio jedini kandidat, od mene se, kao predsjednika gradskog saveza, tražilo da stavim Cedevitina predsjednika Vebera na svoju listu kako bi on tim putem ušao u Upravni odbor. Nisam protiv toga imao ništa dok nisam shvatio da se stvara koalicija u kojoj sam ja trebao biti izigran i po kojoj je Veber trebao zauzeti vrlo visoku dužnost. Nisam htio dopustiti da netko uđe preko moje liste i potom upravlja hrvatskom košarkom. Tog trenutka stornirao sam sve dogovore i počeo razmišljati svojom glavom. Kada je pak postalo evidnetno da će se kandidirati Šuker, odlučio sam se prikloniti njegovoj izbornoj strani.

U tom dijelu priče, Radić će biti žrtva izbornog sustava koji je dosad funkcionirao u njegovu korist. Naime, Petrović će na listi od osam izaslanika imati i ljude koji uopće nisu članovi Skupštine gradskog saveza.

– Statutarno je to moguće i odlučio sam se za taj trenutak imati istomišljenike. Ne želim imena tih ljudi sada staviti na čistinu jer će se oni ionako pojaviti u nedjelju u Mimari na izbornom saboru.

>> Žižić, Zubac i Bender na mogu igrati za Hrvatsku na SP-u jer nose krive tenisice?!

Komentara 18

Avatar Tito zločinac
Tito zločinac
15:09 27.06.2015.

Cinjenica je da je Danko uništio hrvatsku košarku i da to sivilo predugo traje. Žalosno da sam nije već davno dao ostavku.

KU
kublajkhan
15:32 27.06.2015.

Aco, hvala Ti što se boriš za hrvatsku košarku!

DH
dalibor.hren
16:10 27.06.2015.

Konačno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije