Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Razriješena enigma

Aco imenovan za v.d. izbornika: Objavljen popis, u najdojmljivijoj formi je Bender

24.10.2022.
u 13:43

Na popisu od 25 igrača našla su se i neka posve nova imena poput Kučića, Menala, Runjića, Jelavića, Buljana i Tomislava Ivišića. Zbog ozljeda nema nema Gnjidića i Ivana Ramljaka, a zbog euroligaške nedostupnosti Ante Žižića

Kao što se i očekivalo, Upravni odbor Hrvatskog košarkaškog saveza imenovao je sportskog direktora HKS-a Aleksandra Petrovića za vršitelja dužnosti izbornika muške seniorske reprezentacije. Odlučeno je to putem elektronske sjednice Upravnog odbora i to po Acinu izvješću sa njegove europske turneje na kojoj je obavio razgovore s nizom reprezentativnih kandidata.

- Kada sam preuzimao struku u Savezu prije četiri tjedna, nisam očekivao da će to otići u ovom smjeru, no s obzirom na sve ono što se događalo u prvom krugu razgovora s potencijalnim kandidatima te nakon što sam praktično obišao sve igrače, možda je to i logično rješenje - po imenovanju je izjavio Aco Petrović dodavši sljedeće: 

- Sasvim sigurno je da sam ovog trenutka najinformiraniji što se tiče forme i praćenja, no za mene je to ovog trenutka dodatno opterećenje. Svjestan sam koliko je taj sljedeći Fibin "prozor" bitan i za buduća ljeta jer ako se dobiju obje utakmice, već dobivamo kvalitetno radno ljeto 2023. te bi mogli sudjelovati na pretkvalifikacijama za Olimpijske igre u Parizu. Ulog je velik, prihvatio sam i tu ulogu kao vršitelj dužnosti izbornika dok do kraja sezone ne riješimo pitanje izbornika. Spreman sam odraditi ta dva prozora dok ne dođemo do konačnog rješenja.

A rezultat svih tih Acinih susreta po Europi sadržan je i u popisu kandidata za dvije nadolazeće predkvalifikacijske utakmice protiv Austrije u Grazu (10. studenog) i Poljske u Zagrebu (13. studenog). A na listi od 25 igrača nalaze se i neki mladi i vrlo perspektivni igrači kojih dosad na takvim listama - za seniorsku reprezentaciju - nije bilo.

Razigravači: Mavra, Kapusta, Filipović, Smith, Kučić; bekovi: Perković, Jordano, Badžim, M. Drežnjak, M. Ramljak; krila: Hezonja, Božić, Runjić, Nakić, Menalo, Jelavić; krilni-centri: D. Drežnjak, Buljan, Bundović, Bender, Rudan, Prkačin; centri: Matković, Branković, T. Ivišić.

- Imamo dosta igrača koji dosad nisu bili na tom popisu čime želim pokazati smjer u kojem bi, do Eurobasketa 2025., trebalo ići. Ima tu jako puno mladih igrača, a ima i igrača koji su, uvjetno rečeno, granični. Recimo, Gnjidić nije na listi jer je njegov medicinski izvještaj takav da sasvim sigurno neće biti spreman za predstojeći prozor, kao ni Ivan Ramljak. Isto tako, tu je i Matković, koji je zaista graničan jer on početkom studenog može biti tretiran dan za danom u nadi da će biti sposoban za igru. Naravno, ima tu igrača koji su u jakoj dobroj formi i nose igru i rezultate svojih klubova kao što su Cibonini Kapusta i Bundović ili Zadrov Božić. Ovog je trenutka u najdomljivijoj formi Dragan Bender koji briljira u Obradoiru i u svim je utakmicama redovito najbolji strijelac i igrač svoje momčadi. Ovo je jedna zanimljiva lista na kojoj se nalaze igrači koji bi i sljedećih godina na njoj biti - objasnio je svoj popis privremeni izbornik i dodao vezano uz pripreme:

- Imat ću bazu od 14 igrača, plus eventualno Smith koji će, nadam se, biti 15. ali on bi došao u obzir jedino za utakmicu s Poljskom, nakon što odigra euroligašku utakmicu za svoju Albu.

Zanimljivo jest da su na listi dva euroligaška igrača - Hezonja i Smith - a nije Ante Žižić, centar europskog prvaka Anadolu Efesa. No, Žižić je očito nedostupan zbog euroligaških obveza dok u svezi s ovom dvojicom tinja neka nada.

>> Sin predsjednika Milanovića veliki je talent: Ima 18 godina i 104 kg, prešao je u najtežu kategoriju!

Komentara 3

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
15:14 24.10.2022.

Nedaj se Aco i spasi balkansku domoljubnu repku kao sto si spasio hrvatsku kosarkasku svetinju Cibonu.

Avatar links
links
14:47 24.10.2022.

praktički je on u fokusu i kvalitetno dostupan, hehe

DM
drazen.muhvic
14:30 24.10.2022.

Ajde kada već nije uspio uzurpirati Cibonu barem je reprezentaciju... Jel' otvorio kakav račun za spas HKS-a?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije