Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVICA KOSTELIĆ Trijumfom na slalomskoj utrci u Alta Badiji potvrdio je da je najsvestraniji skijaš današnjice

A sad, napad na Kristalni globus!

31.12.2008.
u 10:00

Netko je uoči sezone postavio pitanje: Može li se Ivica Kostelić boriti za veliki Kristalni globus, odnosno za ukupnu pobjedu u Svjetskom skijaškom kupu?

Ivici Kosteliću slalomska pobjeda nakon pet godina!
Galerija pobjede u Alta Badiji
Kostelić: Osjećaj je poput orgazma
Grange: Ivica je bio nepobjediv
Pavlek: Ivica je pobjedom Hrvatima čestitao Božić

Nije bilo mnogo onih koji su vjerovali u tu priču. Iako nitko nije sumnjao da je Ivica jedan od najsvestranijih skijaša današnjice. I Gips i Ivica ostali su zatvoreni, iako su im oči rekle sve. No, Kostelići su znali što je potrebno da se postigne takav pothvat. Prošla je sezona Ivici vjerojatno bila najbolja u Svjetskom kupu, pokazao je da je vrlo blizu tomu da se bori za sam svjetski vrh. Uostalom, šesto mjesto u ukupnom poretku dovoljno govori. Kao i činjenica da je u svih pet disciplina osvajao bodove, pothvat koji je uspio još samo sedamnaestorici skijaša prije njega u povijesti. No, za napad na veliki Kristalni globus, i Ivica i Ante bili su svjesni da će trebati ostvarivati TOP-10 plasmane u barem tri discipline.

Staze za djecu
A ove sezone upravo je to potvrdio. Da uza slalom i superkombinaciju, i u veleslalomu može postizati vrhunske rezultate. U Söldenu nije baš najbolje počelo. Ivica je ostao bez štapa i druge vožnje, no nakon toga je u Beaver Creeku osmim mjestom ostvario plasman karijere u veleslalomu, dok je u Val d'Isereu bio deseti. Ivica nije završio utrku superkombinacije, no jasno je da je naš najbolji skijaš u toj disciplini jedan od najvećih favorita za ukupnu pobjedu i da će u ostalim utrkama u toj disciplini sigurno oscvojiti gomilu bodova.

- Nakon fantastičnog uspjeha u Alta Badiji, možemo žaliti za tih 100 bodova u kombinaciji, u utrci za veliki Globus oni bi nam puno značili. No, bude li Ivica zdrav, ne sumnjam da će doći i rezultati. Ivica trenutačno skija najbolje na svijetu, sve staze kad on vozi izgledaju kao da su za djecu - istaknuo je direktor reprezentacije Vedran Pavlek.

I Ivicu je pogodilo to ispuštanje pobjede, no i Svindal i Miller su dosad propustili mnogo bodova.

- Ne traba plakati nad tim, još je mnogo bodova u igri - rekao je Kostelić.

S tih 100 bodova Ivica bi u ukupnom poretku bio drugi, i to uoči siječnja. Mjeseca u kojem ga očekuje čak šest slalomskih utrka i dvije utrke kombinacije. Dovoljno bodova za osvajanje i objavljivanje kandidature za napad na veliki Kristalni globus.

Grange je odličan
No, Ivica bi ove sezone mogao ponoviti i 2002. godinu kada je osvojio mali Kristalni globus u slalomu. Francuz Jean Baptiste Grange bit će mu veliki suparnik kojega je teško pobijediti, no ostane li Ivica u tako sjajnoj formi ne treba sumnjati da bi najbolji slalomaš vrlo lako mogao ostati bez “crvene veste”.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije