Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIVŠI TENISKI VELIKAN

A. Panatta: Igra Rafaela Nadala i Novaka Đokovića malo mi je dosadna

Novak Đoković
Foto: Reuters/Pixsell
08.12.2018.
u 07:07

– Rafa, Novak i Roger igraju odlično. Ipak, svi oni udaraju snažno, a u moje vrijeme bilo je drukčije. Tada je više do izražaja dolazila poezija voleja – slikovito se izrazio danas 68-godišnji Panatta koji je u karijeri osvojio deset turnira, a na još 16 igrao je u finalu.

Bivši talijanski tenisač Adriano Panatta, osvajač Roland Garrosa iz 1976. godine, raspričao se na predstavljanju svoje knjige “Tenis je glazba”. Za današnji je tenis rekao da je “pomalo dosadan” i time privukao pozornost i skrenuo pažnju na svoju knjigu.

– Roger Federer me i dalje fascinira. Rafa Nadal igra agresivno i veliki je borac, a Novak Đoković stigne sve vratiti. No, Rafina i Novakova igra mi je pomalo dosadna – precizirao je što misli secirajući igru najboljih igrača današnjice u intervjuu za talijanski magazin Quotidiano.

Novak Đoković
1/5

Ne sviđa mu se ni izvedba Andyja Murraya jer samo “gura lopticu”. Priznaje da vodeći igrači kvalitetno igraju, ali...

Pobijedio Borga na R. Garrosu

– Rafa, Novak i Roger igraju odlično. Ipak, svi oni udaraju snažno, a u moje vrijeme bilo je drukčije. Tada je više do izražaja dolazila poezija voleja – slikovito se izrazio danas 68-godišnji Panatta koji je u karijeri osvojio deset turnira, a na još 16 igrao je u finalu.

Najbolji plasman postigao je u kolovozu 1976. kad je bio četvrti tenisač svijeta. No, ostao je zapamćen i kao jedini igrač koji je pobijedio Björna Borga na Roland Garrosu, i to dva puta – 1973. i 1976. godine. Također, te 1976. odveo je talijansku reprezentaciju do trofeja u Davisovu kupu. Talijani su u gostima, u Santiagu, pobijedili Čile s 4:1, a Panatta je dobio oba pojedinačna meča i dvoboj parova u kombinaciji s Paolom Bertoluccijem.

Talijan ne skriva svoju nostalgičnost prema tenisu kakav se igrao u njegovo vrijeme, kada se nakon servisa odmah izlazilo na mrežu. Nadal i Đoković igraju drukčije, s osnovne crte, pa nisu njegovi miljenici, ali je zato za Federera imao samo riječi hvale.

– Roger je iznenađenje za sve, pa i za mene. Posebno njegova postojanost i trajnost. Otkako surađuje s Ivanom Ljubičićem vide se neke male korekcije u njegovoj igri, agresivniji je na bekhendu. Tako da je njegova igra sad neka mješavina Tonyja Bennetta, Paula McCartneya i Pink Floyda – nastavio je Panatta u glazbenom tonu.

Poslali bi ga kući “na biciklu”

Ne znamo je li to i očekivao, ali na forumima i društvenim mrežama dočekala ga je ljutnja teniskih fanova, prije svega onih koji navijaju za Nadala i Đokovića.

>> Pogledajte kako su hrvatski tenisači nakon osvajanja Davisova kupa dočekani na Trgu

“Probaj malo ovoj dvojici izlaziti na mrežu sa svojom poezijom”, “Obojica bi ga poslala kući na biciklu (pobijedila sa 6:0, 6:0, nap. a.)”, “Ma, on na ovaj način samo želi zadobiti pozornost i prodati knjigu”, “Tenis koji si ti igrao je badminton za današnji tenis”, “Da, danas se udara jače, za razliku od vremena kad ste vi igrali s mrežama za leptiriće”, “Dosadno ti je jer ovi osvajaju turnire”, “Vi ste znali samo za tri udarca: servis, volej i lob. Danas je tenis na višoj razini, gledamo taktičko i gladijatorsko nadmudrivanje”, “I u 69. nema sijedih, onda vam je sve jasno”, “Idi doma kuhati špagete”, “Ako ti je do glazbe, odi na koncert”, samo su neki od komentara kojima su ogorčeni oponenti sasjekli jadnoga Panattu, uvijek dotjeranog i uglađenog.

No, bilo je i odobravanja, iako u dubokoj manjini: “Pa, tenis i jest dosadan pogotovu kad se igrači ne miču s crte”, “Divim se onima koji gledaju pet sati prebacivanja loptice preko mreže”, zaključili su neki. Bilo kako bilo, Panatta je podigao prašinu...

Komentara 4

Avatar Moodleen
Moodleen
13:54 08.12.2018.

A ja sam se splašil da danas nebu ništ pisalo o idolu Vl-a džokoviću.

MI
miran
08:53 10.12.2018.

"A. Panatta: Igra Rafaela Nadala i Novaka Đokovića malo mi je dosadna" A zamisli samo koliko je tvoja igra bila dosadna u odnosu na njihovu ...

PE
peugeot
18:28 19.12.2018.

Ovaj Panatta hoce da zahvaljujuci svjetskom teniskom sampionu Djokovicu izadje najzad na svijetlo iz "plakara totalnog zaborava".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije