Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svladali engleze

Suarez se rasplakao: Za ovo se živi, sjajno smo se vratili nakon kritika

Engleska - Urugvaj
Foto: Reuters/PISELL
1/14
19.06.2014.
u 23:30

Urugvaj se vratio u igru za osminu finala, a Rooney postigao prvi pogodak na Svjetskim prvenstvima

Urugvaj je u Sao Paulu u utakmici drugog kola u skupini D pobijedio Englesku 2:1 i vratio se u igru za osminu finala što se ne može reći i za Gordi Albion koji će za prolaz skupine ovisiti i o drugima. Ujedno, Engleska je prvi puta u povijesti počela SP sa dva poraza.

Junak je bio Luis Suarez, povratnik u momčad nakon što nije nastupio u iznenađujućem porazu na početku od Kostarike (3:1). Sjajni Liverpoolov napadač postigao je dva pogotka (u 39. i 85. minuti) i bacio Urugvajce u trans.

- Teško mi je govoriti o ovoj pobjedi. Za ovo se živi, odlično smo se vratili nakon kritika - kazao je Suarez nakon utakmice kroz suze, a Cavani je dodao:

- Igrali smo za cijeli Urugvaj. Držali smo se dogovora, i ovo je pobjeda za sve nas.

No, Englezi nisu bili slabiji suparnik. Dapače, pitanje je kakav bi tijek utakmice bio da je Rooney umjesto prečke, u 31. minuti pogodio mrežu, te da mu Muslera nije obranio zicer u 53. minuti.

A i drugi pogodak Urugvaja stigao je baš u vrijeme najveće dominacije Engleza kad je izgledalo da bi mogli nakon izjednačujućeg pogotka Rooneya u 75. minuti do pobjede. Inače, napadaču Manchester Uniteda to je bio prvi pogodak koji je postigao na Svjetskim prvenstvima.

Susret je obilježio i neugodan trenutak kad je, nakon jednog duela sa Sterlingom, Pereira dobio udarac koljenom u glavu te na nakratko ostao bez svijesti. Ipak, pridigao se i hrabro tražio da nastavi igrati.

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

Dodajmo kako Urugvajci nisu mogli računati na jake uzdanice Forlana i Lugana.

Utakmica je imala i žestoku uvertiru na ulicama Sao Paula. Brazilski huligani napali su engleske navijače te na njih bacili Molotovljev koktel. Deset Engleza prevezeno je u bolnicu te im je pružena liječnička pomoć.

Urugvaj ima 3 boda kao i Italija te Kostarika, ali uz odigranu utakmicu više dok su Englezi bez bodova.

>>Rooney zabio prvi put na svjetskim prvenstvima - nije vrijedilo


Uruguay 2 - England 1 by f100000302015205

Ključne riječi

Komentara 14

NL
nlevar66
22:46 19.06.2014.

surwz kralj zavio engleze u crno i pysicku milanovica i kukuriku ku ku koaliciju ju ju ajmi urugvaj njamacka argentina hrvatskaasss

L0
luena 01
23:00 19.06.2014.

I Englezi mogu oprostajnu utakmicu odradit i papa ciao SP... Eto BBC-u teme o kojoj moze pisati ako im je malo nek pisu o svojim "navijacima" koji su se potukli sa domacim navijacima... nas nek ostave oni i ruska Lenta da disemo svojim plucima a ne onako kako oni misle,sa nama nece ici...

Avatar maraaa
maraaa
22:55 19.06.2014.

urugvaj ,iskrene čestitke! daj pan svima! slavlje je veće jer ste engleze pomlatili..ha ha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije