Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVJETSKO PRVENSTVO

Kakav debakl Španjolske: Nizozemska prvacima zabila pet komada!

Van Persie
Foto: Reuters (Ilustracija)
1/7
13.06.2014.
u 22:50

Bila je to repriza finala iz Južnoafričke Republike 2010. kada je furija slavila s 1:0 u produžecima. Četiri godine kasnije Nizozemci su režirali osvetu kakvoj su se rijetki nadali.

Aktualni svjetski prvaci Španjolci doživjeli su potop na početku Svjetskog prvenstva u Brazilu. U prvoj utakmici skupine B Nizozemci su ih pregazili s 5:1.

Bila je to repriza finala iz Južnoafričke Republike 2010. kada je furija slavila s 1:0 u produžecima. Četiri godine kasnije Nizozemci su režirali osvetu kakvoj su se rijetki nadali.

A počelo je dominacijom Španjolske koja je krenula s Diegom Costom od prve minute. Rođeni Brazilac se odlučio igrati za svjetske prvake i zaradio zvižduke publike u Salvadoru. Španjolci su poveli u 26. minuti nakon što je Costa srušen u šesnaestercu, a sudac Rizzoli pokazao na bijelu točku. Xabi Alonso je bio siguran s bijele točke.

Nizozemci su dok kraja poluvremena uspjeli izjednačiti. Raspoloženi Blind je poslao dubinsku loptu, a Van Persie u padu glavom lobao Casillasa. Taj gol kao da je presjekao Španjolce jer smo u drugom poluvremenu gledali samo jednu momčad.

Prvo je u 52. minuti za 2:1 zabio Robben, a 12 minuta kasnije u strijelce se upisao i De Vrij. Branič Feyenoorda je zabio nakon što je Van Persie smetao Casillasu. Bila je to vrlo slična situacija kao sinoć kada je japanski sudac svirao prekršaj Olića na Cesaru, no Rizzoli nije vidio prekršaj.

U 72. minuti Casillas se poigravao, Van Persie mu ukrao loptu i zabio svoj drugi pogodak. Točku na i postavio je Robben u 80. minuti koji je večer također završio s dva gola. Pobjegao je Ramosu, "izvozao" Casillasa i zatresao mrežu.

Španjolska je večeras dobila pljusku koja će još dugo odzvanjati, a rasplet u skupini B će pozorno pratiti i hrvatski navijači jer se ova grupa križa s našom u osmini finala.

>> Kamerunu nisu pomogli ni suci, Meksiko upisao tri boda

Komentara 54

OO
oooo
22:28 13.06.2014.

dvostruka mjerila sudaca... evo sada su priznali treći gol za nizozemce, iako je van persie oštrije skočio na casillasa, nego olić jučer na brazilskog golmana. Olić je skočio sasvim fer, i samo je leđima dodirnuo julia cesara, sasvim normalan dvobojj za loptu. a ovdje je sada van persie faulirao casillsaa u skoku ga je zakačio laktom, ali suci su ipak priznali gol. a sinoć su nama poništili, zato što se podilazi domaćinu.

Avatar mlijeko
mlijeko
21:49 13.06.2014.

Penal nije bio. Costa je stao na nizozemčevu nogu koja je bila u kretanju ....

Avatar Ron Burgundy
Ron Burgundy
22:27 13.06.2014.

Znači Van Persie nije faulirao Casillasa, ali Olić je faulirao Cesara. Gledamo li isti sport??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije