Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reakcije u medijima

Okrutno poniženje, Elf nas je izmasakrirao! Kahn: Ne znam kako će Brazilci ovo preživjeti

Njemačka - Brazil
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/7
09.07.2014.
u 09:15

Suosjećam s navijačima i igračima. Ali, nećemo odustati. Brazilci, podignite se, obrišite prašinu i krenite naprijed - kazala je brazilska predsjednica Dilma Rousseff.

Senzacionalna pobjeda Njemačke (7:1) u Belo Horizonteu nad domaćinom Brazilom u polufinalu SP-a šokirala je svijet. 

- Povijesno poniženje u zemlji nogometa! Povijesni debakl! Bol iz 1950. godine ponovila se i 2014.! - naslovi su to koji vrište sa naslovnica brazilskih tiskovina.

- Elf je masakrirao neprepoznatljivi Selecao u prvom poluvremenu. Njemačka je dominirala - piše Folha de Sao Paulo dok se O Dia prisjeća jednako bolnog poraza u finalu SP-a 1950. protiv Urugvaja (1:2).

- Reprezentacija s najviše svjetskih naslova okrutno je ponižena. Rana je ponovno otvorena i bol iz 1950. se ponavlja. I teško će zacijeliti! Njemačka je dokazala - Brazilu nedostaje talent!

Težak poraz komentirala je i brazilska predsjednica Dilma Rousseff.

- Ovo je vrlo tužna noć za sve Brazilce. Suosjećam s navijačima i igračima. Ali, nećemo odustati. Brazilci, podignite se, obrišite prašinu i krenite naprijed - kazala je.

Šokiran je bio i Rivaldo, nekadašnja zvijezda Selecaoa.

- Teško je objasniti kako je došlo do ovoga. Očito u brazilskome nogometu moramo početi ispočetka jer i malu djecu pogrešno uče kako se igra moderni nogomet.

Nijemci pak, s druge strane, blistaju od sreće.

- Ne znam kako će brazilski igrači ovo preživjeti. Plakali su prije, a plakali su i nakon utakmice. Emocionalno su se raspali od vlastitih i tuđih očekivanja - kazao je bivši njemački vratar Oliver Kahn dok je izbornik SAD-a Jürgen Klinsmann euforično dodao:

- Njemačka je ispisala povijest. Tako sam ponosan što sam Nijemac!

Na utakmicu su se osvrnuli i ostali svjetski mediji.

Tako na naslovnici španjolske Marce stoji 'Vječna sramota', a francuskog L'Equipea 'Nevjerojatno'. Udarni naslov britanskog Daily Telegrapha bio je 'Bačeni na koljena', a Daily Maila 'Baš kao da gledate Brazil. Briljantni Nijemci pobijedili domaćina'.

Talijanska Gazzetta dello Sport donijela je naslov 'Povijesno poniženje za Brazil'.

>>Njemačka pregazila Brazil 7:1 i nanijela mu najveći poraz u povijesti

>>Svi ismijavaju Brazil: 'Blitzkriegu' Elfa vesele se Bart Simpson, Hitler, Oprah...

Komentara 73

Avatar Zizou10
Zizou10
09:18 09.07.2014.

Uslijedila je kazna za provlačenje u skupini i kroz knockout fazu. To je produkt svih ovih utakmica koje su "pobijedili" naguzove!! Nijemcima kapa dolje! ! Kamo sreće da su zabili još koji!!

Avatar Viking1
Viking1
09:05 09.07.2014.

Hrvatska vojna operacija Oluja najveći je srpski poraz otkako je njemački Wehrmacht pregazio Jugoslaviju u samo sedam dana u travnju 1941', stoji to u deklasificiranom dokumentu CIA-e iz razdoblja Domovinskog rata.

DU
Deleted user
09:52 09.07.2014.

Njemci kako rade tako i igraju nogomet, krasi ih disciplina,radisnost,upornost,kolektivnost i skromnost.Pogledajte samo koliko tiskovine pisu o njemackim igracima za razliku o tzv. napuhanim zvijezdama,i tu lezi kljuc uspijeha.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije