Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NJEMAČKA-BRAZIL

Bila je ovo jedna od najljepših, čarobnih nogometnih priča ikada ispričanih, večer za pamćenje...

Njemačka - Brazil
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/6
09.07.2014.
u 08:41

U prvom polufinalu Njemačka je deklasirala Brazil 7:1

Kakva je to predstava Njemačke bila, kakav je to bio nogomet, kakva dominacija i lekcija! Nešto slično nikad još nije viđeno na svjetskim prvenstvima, Belo Horizonte zauvijek će biti zlatnim slovima upisan u njemačku nogometnu povijest! U polufinalnom dvoboju, naime, Nijemci su brutalno deklasirali Brazil pobijedivši 7:1 (5:0), ponudivši jednu od najljepših nogometnih priča ikada ispričanih.

Brazil poput “prvašića”

Već nakon 29 minuta semafor je pokazivao nestvarnih, čudesnih, senzacionalnih 5:0 za Njemačku! A nije bilo isključenja, nije bilo izmišljenih 11-eraca ni bilo kakvog drugog sudačkog poguranca! Njemačka je gospodarila travnjakom, nadtrčala je suparnika, taktički ga uništila, stvarala je šanse, većinu ih je i zabila! Brazil je nastradao kao nikad dosad, Brazil je bio nalik nekakvom sramežljivom “prvašiću” koji je zalutao na polaganje mature! Izostanak genijalnog Neymara te kapetana i vođe momčadi Thiaga Silve bio je nenadoknadiv hendikep. Optimistične izjave koje su Brazilci davali bile su neutemeljene, bilo je to lažno hrabrenje uoči okršaja u kojem su bili poniženi i demolirani.

A Nijemci? Spektakularno raspoloženi, ponudili su pravu nogometnu rapsodiju, morao im je zapljeskati i brazilski navijač! Četvrti, peti i šesti pogodak stigli su kao plod “haklerskih”, malonogometnih akcija u srcu brazilskoga 16-erca, kao da su te akcije uigravali na pijesku Copacabane! Nijemci su se poigravali s domaćinom kao s lutkom na koncu, pritiskali su ih kad su to htjeli, davali su zraka suparniku samo kad su to htjeli. Bila je to doslovce igra “mačke i miša”, nogomet u jednosmjernoj ulici koja je vodila u labirint, iz kojeg Brazil nikako nije mogao pronaći izlaz...

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

Foto: Reuters/PIXSELL

Njemački izbornik, Joachim Löw, fantastično je “skenirao” brazilsku momčad, mudro je uočio da je lijevi bok, na kojem ordinira Marcelo, najbolnija brazilska točka. I tu je domaćinovu “Ahilovu petu” napao Müllerom i Lahmom, gotovo su sve akcije išle po tom boku, nezaustavljivo je “curilo” i izbornik Brazila, Luiz Felipe Scolari, samo se nemoćno hvatao za glavu, zacijelo proklinjući utorak u Belo Horizonteu.

Nije ni Blatteru lako...

U nastavku je Brazil pokazao mliječne zube, ali tada je i njemački vratar Manuel Neuer pokazao da je i on došao na utakmicu! S tribina se, nakon sedmog gola Njemačke, začuo pljesak pobjedniku, no nebo su proparali i gromki zvižduci, razočarani domaći fanatici teško su proživljavali najteži dan u brazilskoj nogometnoj povijesti.

Nije bilo lako ni šefu Fife, Seppu Blatteru. Nekoliko dana prije kraja SP-a ovakav brazilski poraz opet bi mogao inicirati nemire i prosvjede u brazilskim gradovima...

>> Njemačka pregazila Brazil 7:1 i nanijela mu najveći poraz u povijesti

>> Svi ismijavaju Brazil: 'Blitzkriegu' Elfa vesele se Bart Simpson, Hitler, Oprah...

Komentara 10

Avatar Ron Burgundy
Ron Burgundy
09:51 09.07.2014.

I opet su Brazilci simulirali. Fred je glumio utopljenika (s ispruženim rukama dok pada na stražnjicu), samo ovaj put sudac nije nasjeo. Simulirali su u njemačkom 16-ercu i Marcelo i Maicon, sva trojica su zaslužili žuti karton. Propisno su se Brazilci osramotili u svakom pogledu.

KA
karambita
09:24 09.07.2014.

Veceras jos da Nizozemci nakantaju tu jadnu Argentinu koja je bez Messija u rangu Babine Grede

TA
tarzan
09:33 09.07.2014.

Bilo je samo pitanje vrimena kad će se ovo Brazilu desiti, sve i jednu utakmicu do sinoć su se provlačili s nikakvim nogometom i uopće nije važno da li sa Neymarom ili bez njega, dobar je igrač ali sigurno ne i igračina kojeg su mediji uzdigli. Samo mi je žao što nismo na otvaranju ušli s mudama mislim da bi imali jako dobru šansu dobit Brazil na samom startu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije