Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IMAMO ŠANSE

Ivica Olić svojim golovima rušio je Talijane, Engleze i Nijemce

Ivica Olić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
09.06.2014.
u 11:25

Jezičac na vagi na našu stranu može biti i iskustvo. Hrvatska će u prvih 11 imati četvoricu igrača koja su igrala na SP-u.

Nema te analize koja bi Hrvate uoči otvaranja Svjetskog nogometnog prvenstva stavila u položaj favorita protiv Brazila. Čak i ako bismo si utvarali da imamo jači vezni red od domaćina, što vjerojatno nije daleko od istine, na papiru opet ostaju neoborive činjenice: Brazilci imaju četvoricu vjerojatno najboljih stopera na svijetu, imaju dvojicu napadača vrijednosti više od 100 milijuna eura (Neymar, Hulk), a na klupi čak dvojicu izbornika sa svjetskim naslovom, Scolarija i Parreiru.

Ipak, uzdajući se u to da je Kamerun na otvorenju ‘90. opalio svjetskog prvaka Argentinu, a Senegal 2002. Francusku, onda imamo pravo vjerovati da i Kovačeve trupe mogu šokirati najskuplju svjetsku reprezentaciju u njezinu dvorištu.

Što to Hrvatska ima, a Brazil nema? Ima Ivana Rakitića, čiju dugu, okomitu loptu, slobodan udarac nema nijedan brazilski vezist, kao što nijedan od njih nema inteligenciju, mudrost i kreaciju kao Luka Modrić. Ta dvojica igrača, s više od sto utakmica u nogama u protekloj sezoni, bit će lideri igre vatrenih i o njihovu raspoloženju ovisit će sve u toj utakmici. Problem može nastati ako motori pregore. Postoji li u tom slučaju plan B? Je li to Marcelo Brozović, o kojemu se šuška kao o igraču kojim će Kovač iznenaditi Scolarija? Na žalost, Nikin izbor u veznom redu ni izbliza nije širok kao Scolarijev. U defenzivi on ima Fernandinha i Ramiresa, a Niko samo Vukojevića i Močinića. Mi prema naprijed Sammira, a oni Williana.

Jezičac na vagi na našu stranu može biti i iskustvo. Hrvatska će u prvih 11 imati četvoricu igrača koja su igrala na SP-u (Pletikosa, Srna, Olić, Modrić) i skupila zajedno 17 nastupa, dok kod Brazilaca Julio Cesar i Dani Alves imaju po pet, sve na SP-u u Južnoj Africi. I ne zaboravimo, Hrvatska ima čovjeka koji je rušio čak tri svjetska prvaka: Olić je zabio golove Talijanima (2002.), Englezima (2007.) i Nijemcima (2008.) i sve tri utakmica Hrvatska je dobila.

No sve to može pasti u vodu ako nam Neymar pobjegne u prvih 15 minuta ili iznenada dobije “padavicu” u našemu šesnaestercu. Ne sumnjajte, tko god bude sudio, neće propustiti tu priliku. Sjetite se samo kako smo prije dvije godine držali u šahu svjetske prvake Španjolce i kako nam je njemački sudac Stark “podrezao krila”...

>> Olić: Brazilci nisu svemirci, ako budemo pravi...

Komentara 4

CA
Catalonia
12:49 09.06.2014.

Ma Olic je rusio sve!!!!on je ziva legenda i svaka mu cast i veliko hvala za sve.pravi primjer za sve!!Olicu legendo kapa do poda!!!!

ĆA
ćaćaća
12:08 09.06.2014.

uvjeravanja da je netko bolji zato jer ima veću plaću su za neznalice i pavijani..kao da menageri nisu ti koji dogovaraju plaće u njihovo ime..bitna je pripremljenost samopouzdanje i želja..sve ostalo je nebitno...

DA
Dagobert
14:26 09.06.2014.

Ivica je primjer u svakom pogledu.Tebi i tvojoj obitelji te reprezentaciji mnogo srece i uspjeha.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije