Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Navijali za Luku

Olić: Brazilci nisu svemirci, ako budemo pravi...

Ivica Olić
Igor Kralj/PIXSELL
25.05.2014.
u 14:46

- U mojim godinama razmišljam mjesec po mjesec, odnosno utakmicu po utakmicu. Moj cilj je bio otići na ovo Svjetsko prvenstvo, a za sve drugo ćemo vidjeti

U Ivici Oliću, prekaljenom reprezentativcu, naš Luka Modrić imao je veliku podršku u sinoćnjem finalu. Kao i u cijeloj reprezentaciji.

- Očekivao sam tvrdu utakmicu s obzirom da je Atletico već dosta puta pokazao protiv dobrih momčadi da je neugodan i da može igrati protiv svakoga. Sjajno se držao nekih 80 minuta, ali nije uspio. Začudilo me što se igra pet minuta produžetka, ali nogomet se igra do samog kraja. Atletico je pao sa snagom i koncentracijom, poslije tog gola očekivao sam da će Real dominirati. Zasluženo je slavio, zbog Luke nam je svima drago, svi smo bili za Real, željeli smo vidjeti pehar u njegovim rukama - kazao je Olić.

Bio je na svim pripremama Hrvatske u Bad Tatzmannsdorfu.

- Vraćamo se na isto mjesto, uvjeti su odlični, imamo mir, to je ono što nam je najpotrebnije. Krenuli smo žestoko, već nakon jednog dana počeli smo se istezati dok gledamo televiziju, osjećaju se plodovi rada. Nadam se da će svi proći bez većih problema, da ćemo spremni dočekati Brazil - rekao je Olić.

Iza njega je odlična sezona u Wolfsburgu.

- Zadovoljan sam sa sezonom u Wolfsburgu, Liga prvaka nam je cilj sljedeće sezone. U ovom trenutku možemo više napraviti u Europskoj ligi, a slijedeće sezone idemo napraviti stepenicu više - rekao je Olić.

Prvenstvo Europe u Poljskoj i Ukrajini propustio je zbog ozljede. Tada se činilo da je to kraj njegove reprezentativne karijere, ali Olić je neuništiv. Opet se vratio. Gledamo ga na treningu, ide kao avion.

- Nekada je to i moj problem, nisam nikada znao smanjiti gas. Tako sam navikao svoje tijelom, možda i zbog toga tako dugo trajem. Uvijek idem iznad maksimuma, ne znam drugačije, to je u meni. Kad krenem s kalkuliranjem vjerojatno ću i završiti karijeru. Ne mislim na ozljede i na ono što je bilo, nadam se da će ovo biti moje Svjetsko prvenstvo - rekao je Olić.

Brazil je favorit za osvajanje Svjetskog prvenstvo, to priznaje i Olić. Usporedio je ovaj Brazil s onim iz 2006. godine.

- Bili su strašni, posebno u napadu. Ali, sada imaju baš momčad, bolju obranu. Ali, nisu svemirci. Ono što je sigurno, mi moramo biti pravi, dati sve od sebe i tada ćemo imati šansu - kaže Olić.

A njegovi planovi? Vidi li se na Euru 2016. godine, uskoro će proslaviti 35. rođendan?

- U mojim godinama razmišljam mjesec po mjesec, odnosno utakmicu po utakmicu. Moj cilj je bio otići na ovo Svjetsko prvenstvo, a za sve drugo ćemo vidjeti - zaključio je Olić.

>>Pogledajte kako je kiša natopila teren u Bad Tatzmannsdorfu

Komentara 1

LI
lixeGZ
21:42 25.05.2014.

bravo Oliću. profesionalac do kraja. sviđa mi se stav i izjava : " brazilci nisu svemirci " i tako se treba postaviti prema svim protivnicima. sada usporedite Olićev stav i onaj perišića gdje se zadovoljava bodom protiv brazila. pobjede se često stvaraju već i u glavama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije