Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FOUR FOUR TWO:

Da je bilo sudačke pravde, Hrvatska i BiH bi prošle skupinu

Fred Lovren
Reuters (Ilustracija)
29.06.2014.
u 13:30

Ugledni britanski magazin FourFourTwo napravio simulaciju osmine finala u slučaju da su suci svoj posao odradili kako treba.

Prvu rundu Svjetskog prvenstva obilježilo je nekoliko grubih sudačkih pogreški pa je ugledni britanski magazin FourFourTwo napravio simulaciju osmine finala u slučaju da su suci svoj posao odradili kako treba. U takvom bi se raspletu u završnici našlo mjesta za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu.

FourFourTwo navodi da je u utakmici Brazila i Hrvatske Neymar trebao dobiti crveni karton zbog udaranja Luke Modrića, da jedanaesterac na Fredu nije postojao i da je japanski sudac Yuichi Nishimura poništio regularan gol vatenih. Brazil tako ne samo da ne bi pobijedio, već bi i izgubio utakmicu pa bi Hrvatska SP otvorila s tri boda. Nakon toga je bez ikakvih primjedbi dobila Kamerun s 4:0 pa bi već tada imala šest bodova i osigurano mjesto u završnici.

Za BiH se navodi da joj je protivni Nigerijom neopravdano poništen gol Edina Džeke tako da je u toj utakmici trebala osvojiti bod. Nakon toga je svladala Iran, a četiri boda bi zmajevima bilo dovoljno za prolazak skupine na njihovom prvom SP-u.

Britanski magazin smatra da su mjesto među 16 najboljih zaslužili još Engleska i Obala Bjelokosti pa da je bilo malo više pravde, osmina finala bi izgledala ovako:

Hrvatska - Čile
Kolumbija - Engleska
Francuska - BiH
Nizozemska - Brazil
Kostarika - Obala Bjelokosti
Njemačka - Alžir
Argentina - Švicarska
Belgija - SAD

>> Ovo su najveće sudačke pogreške na SP - pogledajte gdje je Nishimura

Komentara 21

KA
kajinx
14:50 29.06.2014.

Stipeprof - Stevane, kako je Srbija prošla?

LV
leposava_vlaska
17:17 29.06.2014.

to je tocno, ali opet bi meke hrvatske medije bile protiv kovaca ,protiv toga sto nije ciro izbornik, ali i puno hvalisanja za srbiju, kao dobar susjed !!!

JU
juroqueteamo2
16:53 29.06.2014.

Ja se slazem sa ovom analizom britanskog magazina. Ali kad pogledate ove sve hrvatske neznalice, koji su zaboravili sto se dogodilo u Brazilu (zamislite kako brzo sve sto se dogodilo zaborave - kako se nece ratovi zapoceti kad nista nee pamtimo, ni dobro ni zlo) kao stsljeni napadaju Izbornika Kovaca. Ne samo da su neznalice i interesdzije (kao Blazevic, koji je pun samoga sebe) nego su i nesretni zlonamjernici - jer ne pamte. Kovac je (unatoc kukanju pojedinih nezadovoljnika u reprezentaciji) najbolji izbornik od kad postoji slobodna Hrvatska. Pustite ga na miru da izgradi novu generaciju naega nogometa. A sto se "zelenih" pomocnika tice, bolje ih je imati takve nego PROFITERE koji krase sve sto se dogadja u hrvatskoj javnosti. iko Kovac predstavlja Hrvatsku elegantnim stilom i dostojanstvom kakvim nas moze predstavljati samo kulturni rodoljub.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije