Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Niko kovač:

'Brazilci u nekim segmentima nisu bolji, imamo rješenje za njih'

Niko Kovač
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
12.06.2014.
u 14:29

Na pitanje može li Hrvatska protiv Brazila igrati s trojicom kreativaca u veznom redu Modrićem, Rakitićem i Kovačićem, izbornik se samo osmjehnuo.

U nekim segmentima Brazilci nisu bolji od nas. Imat ćemo odgovor na njihovu igru. Morat ćemo neutralizirati njihovu početnu inicijativu i agresivnost te usmjeriti utakmicu kako nama odgovara – kazao je hrvatski izbornik Niko Kovač za The Guardian te dodao:

– Hrvatska nikad nije parkirala autobus ispred svojih vrata pa neće ni sada. To je najmanje što očekujem jer ne ide uvijek sve onako kako želite bez obzira na to koliko je vaš plan bio dobar.

Dodao je kako preferira formaciju 4-2-3-1.

– Najvažnije je imati igrače koji mogu igrati u oba smjera. Naši igrači vole imati loptu u svojem posjedu i za nas je to važno, ali transformacija, oduzimanje lopte i kontrapresing mogu biti isto tako ključni. Ne trebam igrače koji se neće vraćati i ne patim za 'specijalistima' – tvrdi Kovač.

Na pitanje može li Hrvatska protiv Brazila igrati s trojicom kreativaca u veznom redu Modrićem, Rakitićem i Kovačićem, samo se osmjehnuo.

– Vidjet ćemo, o tome se već mnogo puta raspravljalo – rekao je izbornik i naglasio:

– Uvijek razmišljam u množini. Igrač poput Modrića je blago za svaku momčad, ali zajedništvo je ključ uspjeha. Ne samo u nogometu, nego i u životu.

Kovač je na kraju naveo kako su uz Brazil kandidati za osvajanje naslova Argentina, Španjolska i Njemačka.

>>'Igrajte iz užitka, nikad više nećete imati takvu priliku'

Komentara 12

SV
Sumrak Vremena
14:53 12.06.2014.

nije selektor već izbornik oni koji imaju selektora nisu se plasirali na svjetsko prvenstvo

L0
luena 01
14:56 12.06.2014.

Njemci ne znaju za osvajanje SP vec 20 godina,nek su oni kandidati ali ako iko osvoji SP onda ce se odlucivati izmedju Spanjolske i Brazila... Njemci su mi prebahati ,puno podcjenjuju druge a da i u svojoj reprezentaciji imaju problema to ne vide....Kad ih je Srbija mogla dobiti u Africi 2010 sa 1:0 moze i Ghana africki prvak a bome ni Portugal se nece predavati... Ako budu te srece i stignu do polufinala tu ce biti kraj...

Avatar Matija22
Matija22
15:19 12.06.2014.

Samo da ih se ne preplaše onda ćemo dobiti 5 komada ovako ćemo ih dobit imamo jaće igraće od njih

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije