Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobar posao u prašumi
Povratak na članak

Zahvaljujući prvenstvu pleme Tatuyo zaradu od turizma povećalo deset puta

U njihovo selo uz rijeku Rio Negro nedaleko od Manausa svakodnevno dođe oko 250 turista, što je deset puta više od prosjeka kada se ne igra svjetsko prvenstvo

Komentari 4

EV
ebes vl i njegove admine
11:37 28.06.2014.

i da van jos nisto recen. ovde u brazilu u podrucja oliti rezervate di zivu pravi brazilindijanci/amerindijanci bez dozvole funaija, brazilske federalne drzavne ustanove koja nadzire i skrbi o pravima brazilskih amerindijanaca ne smi niko doci. tatuyo su danas uglavnon urbanizirani i pomisani ka i mnoga druga plemena olitiga amerindijski narodi sa susidnin misanin mestijskin pukon ribeirinhoa koji zive od rike i uz riku.

VL
EV
ebes vl i njegove admine
11:31 28.06.2014.

ala brale gusta, ovi put ste ipak uspili potrefit riku u amazoniji pa i pleme, tako da van je oni paranaski 'rio grande' ipak pravilno prisa u amazonski 'rio negro'. drugi put pazite kega ce te zvat da van mlatara gluposti i glumi novinara.

VL
Avatar Pro et Contra
Pro et Contra
01:20 27.06.2014.

Tatuyo - - - Pamöá (Tatuyo, Tatutapuyo, Tatú-tapuyo), pleme američkih Indijanaca sa rijeke Pira-Paraná i gornjeg Papuríja u Kolumbiji. Oko 350 pripadnika (1983 SIL). Sami sebe nazivaju Umerekopinõ. Danas se mnogi žene sa pripadnicima plemenima Bará i Barasána. - - Barasána. - - - Prema (Whistler & Whistler 1979) sastoje se od podgrupa, viz.; Pamoa "armadillo", peta jïna "hormiga brava negra", owa "zarigüeya", jïna bïrïri, jïna pïnaa, pinoa "boa". Patrice Bidou (1977.) daje nazive klanova: huna, pinoa mahá ("anakonda"), úwamara, húna puná i pawma mahá

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.