Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sve zbog fotografija

Slikama iz bunkera htio je pokazati kakvi su naši kolekcionari

nadan
Foto: Robert Anic/PIXSELL
19.11.2013.
u 20:47

Inspektora zaposlenog u PNUSKOK-u sumnjiči da je fotografije tajne prostorije Vidoševićeve vile dao medijima

– Tu ima toliko toga, no o tome nitko ne želi govoriti – kazao je, kako neslužbeno doznajemo, u obrani Josip Vrbić, policijski inspektor koji se sumnjiči za zloporabu položaja i ovlasti jer je mobitelom snimio tajnu prostoriju u vili Nadana Vidoševića te je potom te fotografije dao medijima.

Inspektoru zaposlenom u PNUSKOK-u, koji se godinama kao jedan od rijetkih policijskih eksperata za ukradene umjetnine bavio potragom za ukradenim umjetničkim djelima, određen je jednomjesečni istražni zatvor.

Kraj karijere

Sutkinja istrage zagrebačkog Županijskog suda istražni zatvor Vrbiću je odredila zbog mogućeg utjecaja na svjedoke. U međuvremenu udaljen je iz službe, što bi u konačnici, ovisno o završetku kaznenog postupka koji je protiv njega pokrenut, moglo značiti i kraj Vrbićeve policijske karijere. Vrbić se sumnjiči da je mobitelom snimio unutrašnjost Vidoševićeve vile kad je prošlog tjedna kao policajac nazočio pretragama i vile i HGK. Fotografije prepariranih životinja koje potom osvanule u medijima šokirale su javnost razotkrivajući još jednom svu megalomansku nezasitnost tzv. političkih i drugih elita. I dok se policija pravda da je Vrbić snimke napravio za privatni račun, dok je kao službena osoba obavljao svoj posao, u pravosudnim kuloarima počelo se sve glasnije špekulirati o njegovim motivima.

Moguće nepravilnosti

Tako se može čuti i da je Vrbić u sklopu svog posla godinama istraživao i kako su su pojedini privatni kolekcionari dolazili do vrijednih slika. Je li pritom otkrio i neke nepravilnosti ili nezakonitosti, zasad je teško reći, no njegova rečenica s početka teksta upućuje na to kako je moguće da je doznao i neke nepovoljne stvari za kolekcionare. S obzirom na to, bit će zanimljivo vidjeti i hoće li istražitelji ići tim tragom te što bi sukladno tome mogle otkriti istrage pokrenute ne samo protiv Vrbića nego i protiv Vidoševića.

Komentara 2

GE
Georgina56
22:54 19.11.2013.

mozda je to povreda duznosti,ali ja ga ipak podrzavam jer mi je zorno pokazao sav jad naseg drustva.na njemu se kao sto vidimo promptno primjenio zakon,za Lepog Caneta trebalo je 20 godina.cak se i o toj ukkradenoj slici koju su trazili 2 desetljeca,a nasli kod Caneta, vise nista ne pise.kako jadno!

KO
komando
21:29 19.11.2013.

U svakoj demokratskoj državi itekako bi prikazali kriminalnu kolekciju HDZ-eovog pulena (kao nije više član stranke-nije ni Sanader), ali i dalje pavosudno-policijske pozicije u državi drže ljige od Karamarkića.Žalosno ali neće duugooo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije