Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VINOGRADARSTVO

Završne svečanosti 46. Iločke berbe grožđa

berba grožđa
Goran Ferbežar/PIXSELL
08.09.2013.
u 13:19

Imali su Iločani prilike prisjetiti se tradicionalnih vinogradarskih običaja, razna kulturno umjetničke i zabavne programe, filmske projekcije, sajmove antikviteta, različita predavanja, izložbe…

Središnjom manifestacijom koja je održana u staroj gradskoj jezgri završila je ovogodišnja 46. Iločka berba grožđa koja važi za jednu od najstarijih manifestacija Slavonije, Baranje i Srijema. Tijekom proteklih dana u Iloku je održano niz manifestacija vezanih za vinogradarstvo i vinarstvo a koje su okupile veliki broj ljudi.

Imali su Iločani prilike prisjetiti se tradicionalnih vinogradarskih običaja, razna kulturno umjetničke i zabavne programe, filmske projekcije, sajmove antikviteta, različita predavanja, izložbe… U zadnja dva dana Iločke berbe posjetitelji su imali prilike na ljetnoj pozornici u tvrđavi prisustvovati i koncertu Crvene jabuke, Klape Iskon i TS Gazde. Tijekom današnjeg dana održavaju se završne priredbe manifestacije kao što su Međunarodni šahovski turnir, Međunarodno Kup natjecanje u udičarenju, streljačko natjecanje kao i konjički program. Jutros je na svetoj misi obavljena i posveta grožđa.

Inače, nedjelja je tradicionalno rezervirana za djecu na ovoj manifestaciji. U okviru tog programa održava se animacijsko zabavni dječji program u kojem će nastupiti iločke mažoretkinje i djeca iz Dječjeg vrtića Crvenkapica. Učenici OŠ Julije Nenešić i mališani iz dječjeg vrtića danas su kredom crtali najveći i najljepši grozd.

>> Iločki podrumi počeli brati grožđe, urod će biti 30 posto manji

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije