Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slavonski brod

Završen prvi dio 53. festivala hrvatskih kazališnih amatera

amatersko kazalište Slavonski Brod (1)
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/4
19.05.2013.
u 21:59

Brođani su u ovih nekoliko dana "na daskama" Kazališno-koncetrne dvorane "Ivana Brlić Mažuranić" imali priliku upoznati 12 kazališnih družina i pogledati isto toliko predstava

SLAVONSKI BROD - Satiričko kazalište mladih iz Slavonskog Broda od 17.do 19. svibnja bilo je domaćin prvog dijela 53. festivala hrvatskih kazališnih amatera 2013. kojeg svake godine na nacionalnoj razini nakon završetka županijskih smotri i pojedinačnih selektiranja organizira Hrvatski sabor kulture.

Ovogodišnji festival koji se održava u 65.godini djelovanja Hrvatskog sabora kulture podijeljen je na dva dijela i prvi je dio zahvaljujući vrijednom brodskom Satiričkom kazalištu mladih i njihovom uspješnom petogodišnjem organiziranju Festivala amaterskih kazališta (FAK) održan ovaj vikend u Slavonskom Brodu. Domaćin drugog dijela festivala, koji će se održati od 24. do 26. svibnja biti će Stari Grad na Hvaru i tamošnje Gradsko kazalište \"Petar Hektorović\".

Brođani su u ovih nekoliko dana \"na daskama\" Kazališno-koncetrne dvorane \"Ivana Brlić Mažuranić\" imali priliku upoznati 12 kazališnih družina i pogledati isto toliko predstava, koje su izborile svoj nastup na ovogodišnjem Festivalu hrvatskih kazališnih amatera. Prvi dio festivala u Slavonskom Brodu večeras je zatvoren dodjelom nagrade Grada Slavonskog Broda za najbolju predstavu po izboru publike, te gostujućom predstavom \"5. osječka\" u izvedbi studenata 2. godine dodiplomskog studija Glume i lutkarstva sa Umjetničke akademije u Osijeku.

Nagrada je pripala predstavi \"Tarzan i svinja na posljednjoj večeri\" u izvođenju Kazališne družine \"Štolcer\" iz Čakovca. Nešto manje glasova po mišljenju publike dobila je predstava \"Kralj Ubu\" Zagrebačkog kazališta mladih, Učilišta i Groove škole zvuka i glazbe. Trće mjesto pripalo je Glumišnoj družini iz Virje koja je izvela predstavu \"Kratka povijest traktora\", adaptaciju teksta Đurđice Krčmar-Zalar \"Yugo 45\". U nastavku održavanja 53. FHKA koji se idućeg vikenda u drugom dijelu preseljava u Stari Grad na Hvaru, gdje će istovremeno biti održan i 9. međunarodni festival \"Jadran 2013.\", posjetitelji i brojni članovi hrvatskih kazališnih udruga moći će vidjeti i izvrsne amaterske predstave najboljih kazališnih družina sa Festivala kazališnih amatera Republike Slovenije, te sa bosansko-hercegocačkog festivala \"Fedra\" koji se održava u Bugojnu, a zasigurno i iz još pokoje susjedne zemlje. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije