Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SASTANAK U VUKOVARU

Slavonski župani: Vlada rade protiv interesa Slavonije

božo galić
Žarko Bašić/PIXSELL
05.03.2013.
u 13:36

Župani su ukazali na sve veći problem centralizacije, smatraju da se o gotovo svim bitnim stvarima odlučuje samo u Zagrebu

- Ukoliko se ne učine neke promjene i počne drugačije raditi i djelovati, situacija u Slavoniji će uskoro biti još teža i još lošija nego što je trenutno, zaključaj je to četiri župana slavonskih županija koji su se danas okupili u Vukovaru na njihovom redovitom sastanku. Ukazano je i na sve veći problem centralizacije te da se danas o gotovo svim bitnm stvarima odlučuje isključivo u Zagrebu bez da se prethodno o tome ni na koji način ne konsultiraju sa bazom.

Župan Vukovarsko – srijemske županije Božo Galić rekao je da su u tijeku izmjene zakonske regulative o regionalnom razvoju koje se vrše u tajnosti. Posebno je istakao problem poljoprivrede i načina rada ministra Jakovine.

– Poljoprivreda je naša rak rana zahvaljujući razumjevanju i snazi ministra Jakovine koji nema snage niti tu Vladi niti u stranci. Nama kao poljoprivrednom području izuzetno je bitno koliko je jak ministar poljoprivrede. Želimo mu pokazati koji je put razvoja poljoprivrede u Slavoniji ali se on od nas skriva i ne želi čuti riječi župana, gradonačelnika ili načelnika. Ako se usvoji zakon o poljoprivrednom zemljištima neće biti dobro, rekao je Galić.

Brodsko – posavski župan Danijel Marušić dodao je da svi potezi aktualne Vlade RH pokazuju da su oni odlučili da se Hrvatska vodi isključivo iz Zagreba.

– Država nema odgovora na pitanje kako da siromašniji dijelovi zemlje uhvate korak sa bogatijima. Pri tome donose zakone a da ništa ne pitaju ljude koji znaju potrebe i nedostatke na terenu. Nažalost, bojim se da će biti sve gore ako se nešto ne promjeni, rekao je Marušić.

Župan Virovitičko – podravske županije Tomislav Tolušić ukazao je na opasnost koja prijeti poljoprivredi ako se usvoji novi prijedlog zakona o poljoprivrednom zemljištu.

– Prema tome prijedlogu briše se pojam OPG-ova i daje prednost velikim igračima. To će upropastit hrvatsku poljoprivredu jer će veliki igrači biti u očiglednoj prednosti. Ministar poljoprivrede to ne zna, što je moguće, ili pak ima loše namjere. Međutim, kada hrvatski seljak jednom igubi zemlju nikad je više neće dobiti, rekao je Tolušić.

Komentara 3

FA
Fabijan
08:38 06.03.2013.

Zamisli pametovanja župana Tolušića. Pa do sada ste imali prilihu pozlatiti Slavoniju ali niste sposobni za kolektivnu igru. Samo vas je interesiralo osobno bogatstvo da ne pričam o načinima stjecanja...

Avatar kale79
kale79
19:00 06.03.2013.

sdp je sramotan, rade krive poteze, i nesposobni su, ali što je HDZ napravio za Slavoniju kad je bio na vlasti???? jednu stvar recite ... sram vas može biti licemjeri! Svi do jednoga!!!

TI
tinamar
11:50 07.03.2013.

Današnja vlast ne radi za dobrobit Slavonije i Baranje. Možda se ruke zbilja počnu sušiti. No, gospodo draga, Vukovarsko-srijemska županija je ZADNJA županija po BDP-u, gospodarstvu, prihodima i ostalim ključnim pokazateljima. Vi ste ti koji ste tamo na vlasti i koji ste trebali svojom sposobnošću podići u ovih zadnjih 20 godina. Izgleda da vam nedostaje! Kao primjer stavljam Osječko-baranjsku županiju koja pripada istočnoj regiji kao i gore navedene, no ona je 11 po redu u Hrvatskoj! A u njoj nema ni SDP-a ni HDZ-a! Pametnom dosta!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije