Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
posljedice poplave

Pčelari pretrpjeli štetu od oko dva milijuna kuna

pčele,košnica
Duško Jaramaz/PIXSELL
02.06.2014.
u 15:21

Pčelari kažu kako se zna da je oko tisuću košnica stradalo dok procjene govore da će barem još toliko košnica biti uništeno jer se one neće moći oporaviti od posljedica

Uz procjene štete na kućama i drugim objektima u poplavljenim područjima štete su počeli zbrajati i pčelari iz županjske Posavine. Prema prvim procjenama Pčelarskog saveza Vukovarsko – srijemske županije na poplavljenim područjima stradalo je oko 2000 košnica pčela. Ukupna šteta se procjenjuje na oko dva milijuna kuna.

Pčelari kažu kako se zna da je oko tisuću košnica stradalo dok procjene govore da će barem još toliko košnica biti uništeno jer se one neće moći oporaviti od posljedica poplave. Dodatni problem je i činjenica da su pčelari ostali bez osnovnih sredstava za rad, a prisutan je i strah jesu li polja i stabla zaraženi od vode. Inače, mnoge obitelji na poplavljenim područjima su financijski bile ovisne o pčelarenju i sada su ostale bez toga često i jedinog izvora prihoda.

U međuvremenu je Hrvatski pčelarski savez pokrenuo akciju doniranja pčelinjih zajednica pčelarima koji su izgubili svoje pčelinjake. Pčelari iz županjske Posavine kažu kako je to najmanje što mogu učiniti jedni za druge kao i da bi i sami pomogli drugim pčelarima kada bi im to bilo potrebno.

>>Kiša i hladnije vrijeme donijele nevolje pčelarima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije