Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Visok 170 metara

Ovako će izgledati vukovarski Cvijet mira

Cvijet mira
Foto: Branimir Bradarić
1/2
06.03.2014.
u 15:23

– Cvijet mira zamišljen je kao poslovno-turistički objekt koji bi sa svojom funkcijom humane misije predstavljao jedan od najljepših i najvećih nenaseljenih objekata u Europi – rekao je Bjelovuk.

Predstavnici nevladine udruge Civilni centar Grada Vukovara i umjetnik Aleksandar Bjelovuk predstavili su danas idejno rješenje monumentalnog arhetipa Cvijet mira koji planiraju graditi na području Vukovara.

Predstavljeno je dnevno i noćno idejno rješenje Cvijeta mira. Prema danas iznesenim zamislima, Cvijet mira bio bi visok 170 metara te bi svojom visinom dominirao nad cijelim Vukovarom i njegovom okolinom.

"Jedan od najljepših i najvećih nenaseljenih objekata u Europi"

– Cvijet mira zamišljen je kao poslovno-turistički objekt koji bi sa svojom funkcijom humane misije predstavljao jedan od najljepših i najvećih nenaseljenih objekata u Europi – rekao je Bjelovuk koji je i inicijator ideje.

Rečeno je da bi toranj trebao imati dva kata, od kojih bi prvi bio korišten kao poslovni prostor i restoran, a drugi bi bio vidikovac. Cvijet mira noću bi bio osvijetljen tako da je poseban naglasak na cvijetu lotosa na vrhu kako bi se on mogao vidjeti s velikih udaljenosti. Projekt bi predstavljao trajno antiratno i civilizacijsko obilježje.

Na današnjem predstavljanju rečeno je i da je Cvijet mira uvršten na listu projekata Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara koji bi trebao financirati izradu projektne dokumentacije dok bi njegovu izgradnju, čija se vrijednost procjenjuje na oko 25 milijuna eura, potpuno financirala Europska unija.

>>Predstavljen projekt izgradnje Cvijeta mira u Vukovaru

Komentara 16

Avatar MirkoKapulica1941
MirkoKapulica1941
16:30 06.03.2014.

Ovome kao da je režiser Savo Štrbac, cvijet mira opet nam neku kašu vare.

SA
satar
15:32 06.03.2014.

Cvijet mira je zamišljen tako da zasjeni vukovarski vodotoranj,a samim time i skrene pažnju sa povjesnih događaja.Sramota je što ideja i inicijativa dolazi iz Srbije.Mogli su pomoći na drugi način,npr.kažu gdje su ostale masovne grobnice.Tek onda bi mogli pričati o nekakvim cvjetovima mira.Ja bih to dao građanima grada Vukovara da odluče reerendumom.Treba li nam to?

HR
hrxxx111
15:39 06.03.2014.

a da obnove vodotoranj i ubace poslovne prostore vidikovac i restoran u njega ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije