Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vukovarska gradska tvrtka

Novi direktor u Tehnostanu : Ivana Kamerlu zamijenio Kristijan Lovrenščak

Ivan Kamerla
Branimir Bradarić
02.12.2014.
u 12:45

Inače, u zadnjih dva mjeseca ovo je treća zamjena direktora u gradskim tvrtkama.

Poslije 12 godina na čelu vukovarske gradske tvrtke Tehnostan, koja je zadužena za proizvodnju toplinske energije, Ivan Kamerla (na slici) podnio je ostavku.

Njega je na čelu Tehnostana, sukladno odluci Skupštine tvrtke koju predstavlja gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, zamijenio Kristijan Lovrenščak. Kako saznajemo Kamerla ostaje u Tehnostanu gdje će raditi kao pomoćnik direktora. Novi direktor Tehnostana prije nekoliko godina bio je i direktor Tehničkog servisa, tvrtke koja djeluje kao dio Borova.

Lovrenščaka, koji je zet bivše gradonačelnice Vukovara Zdenke Buljan, čeka veliki posao i još veća odgovornost s obzirom da je preuzeo tvrtku sa velikim dugovanjima ali i još većim potraživanjima od svojih kupaca. Tehnostan trenutno na ime isporučenoga plina duguje PPD-u 6,3 milijuna kuna. Radi duga PPD je prije nekoliko tjedana i blokirao račun Tehnostanu radi čega ova gradska tvrtka nije mogla kupiti lož ulje koje se koristi u nekoliko zgrada za njihovo zagrijavanje. Blokada računa dovela je i do toga da je u dvije višestambene zgrade kao i zgradama županije i Ureda državne uprave na jedan dan bila obustavljena isporuka grijanja.

Radijatori su ponovno zagrijani nakon dogovora između PPD-a i gradonačelnika. U isto vrijeme Tehnostan od svojih korisnika i države potražuje oko 12 milijuna kuna što je „kamen oko vrata“ koji već godinama otežava poslovanje tvrtke. Inače, u zadnjih dva mjeseca ovo je treća zamjena direktora u gradskim tvrtkama. Prethodno su nove direktore dobili Komunalac i Hrvatski radio Vukovar.

>> Skinuta blokada računa, večeras opet topli radijatori u Vukovaru

Komentara 10

SI
Sittingbull
10:26 03.12.2014.

HDZ radi ono što najbolje zna. Uhljebljivanje svojih kadrova i čistke nepodobnih na svim razinama. Ovo što se događa u Vukovaru je sramota ali ima još kumova, sinova, rođaka i podobnih koji moraju doći na red.

BA
balic
13:24 02.12.2014.

Kad ti dugujes drzavi odmah stize ovrha na sve sto imas,drzava tebi duguje cekaj..

IS
istinajejedna
21:45 04.12.2014.

Nekima je žao da istina dolazi u Vukovar.Da je gradonačelnik umjesto osoba koje su dovele tvrtke u dubioze,doveo mlade školovane ljude,koji nisu niti u jednoj stranci,a sada korumpiranoj mašini SDP-a približava se zajedničko druženje sa njihovim vođom Sabom na zasluženom mjestu iza rešetaka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije