Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bogata baština

I Vinkovci bi svoj dio kolača: Počela izrada strategije razvoja turizma

Vinkovci
Goran Ferbezar/PIXSELL
07.11.2014.
u 09:41

Predstavnici Instituta za turizam sugerirali su kako Vinkovci imaju potencijal biti uvršteni na listu svjetske baštine, UNESCO World heritage, te bi time postali prepoznatljivi na svjetskoj razini.

Upravni odjel za kulturu i turizam Grada Vinkovaca u suradnji s Institutom za turizam iz Zagreba počeo je s izradom strategije Master plana razvoja turizma grada Vinkovaca i Plana upravljanja povijesnom i kulturnom baštinom grada. Na radionici koja je tim povodom organizirana, rečeno je kako je bogata kulturno-povijesna baština temelj pozicioniranja grada Vinkovaca, ali ona svakako ne smije biti jedini nositelj.

Uspješno korištenje resursnog potencijala koji predstavlja kombinaciju interpretacije povijesti, kulture života i rada, te ostalim elementima ponude zadovoljiti će se potrebe turističke potražnje kontinentalne Hrvatske. Istaknuto je kako su kulturni turizam, kreativni turizam, turizam kulture života i rada, lov i gastronomija temelj razvoja turizma u gradu, te je za uspjeh potreban kontinuirani kreativan pristup i prihvaćanje najviših standarda zaštite okoliša. Kada bude gotov, Master plan razvoja turizma grada Vinkovaca obuhvatit će smjernice i cijeli niz konkretnih projekata i mjera na kojima će se u budućnosti temeljiti razvoj turizma u gradu, a sve prema načelima prostorno-ekološke održivosti, društvene i ekonomske održivosti.

Predstavnici Instituta za turizam sugerirali su kako Vinkovci imaju potencijal biti uvršteni na listu svjetske baštine, UNESCO World heritage, te bi time postali prepoznatljivi na svjetskoj razini.

>>Nadogradnja pruge Vinkovci – Vukovar u drugoj polovici 2016.

>>Selo koje se seli – U potrazi za kruhom odlaze u Irsku, Island...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije