Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VINKOVCI

Gradonačelnik Karlić zaželio osnovcima sretan početak nove školske godine

Mladen Karlić
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
1/2
08.09.2014.
u 11:44

Vinkovci su jedan od gradova gdje je više rođenih nego umrlih, istaknuo je Karlić

Vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić zaželio je osnovcima, posebice prvašićima vinkovačke Osnovne škole Bartola Kašića sretan početak nove školske godine i rekao im neka ne uče samo za ocjenu već da steknu što više znanja.

- Neka vaša škola bude mjesto gdje će te rado dolaziti, upoznavati prijatelje i upijati znanja. Vaša škola je jedina škola u našem gradu koja još nije adaptirana, ali sljedeće godine ćemo s Ministarstvom školstva krenuti i rekonstrukciju zgrade pa će te uz sadašnju najljepšu sportsku dvoranu u gradu dobiti i lijepu školsku zgradu. U vinkovačkim osnovnim školama je 3 700 učenika, u prvi razred ove godine upisalo ih se 390 i taj trend imamo godinama. Vinkovci su jedan od gradova gdje je više rođenih nego umrlih - rekao je gradonačelnik Karlić.

Osnovna škola Nikola Tesla u vinkovačkom prigradskom naselju Mirkovci ove školske godine je upisala 43 prvašića u tri razreda. Ravnatelj Anto Vidović kaže kako ove godine imaju 13 učenika više nego lani i sada škola broji 297 učenika u 20 razreda - 12 prema hrvatskom i 8 prema srpskom programu i pismu. Privode se kraju građevinski radovi na proširenju školske zgrade što će omogućiti učenicima i profesorima bolje uvjete rada.

>> Stephanie Milda: Mislim da će mi najbolji predmet biti likovni

>> 'Obrazovanje je važnije od Haaga, ćirilice, ustaša i partizana'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije