Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sindikati upozoravaju

Akcije u 'Đuri Đakoviću': 'Borit ćemo se kao i kad je na vlasti bio HDZ'

Đuro Đaković
Ivica Galović/PIXSELL
12.05.2014.
u 22:33

Sindikat metalaca u "Đuri Đakoviću" nezadovoljan je poslovnim rezultatima i načinom vođenja Grupe "Đuro Đaković" od strane Uprave i Nadzornog odbora Holdinga imenovanih odlukom Vlade RH prije dvije godine.

Sindikat metalaca u "Đuri Đakoviću" nezadovoljan je poslovnim rezultatima i načinom vođenja Grupe "Đuro Đaković" od strane Uprave i Nadzornog odbora Holdinga imenovanih odlukom Vlade RH prije dvije godine.

Uvjereni su da nakon njihova dvogodišnjeg upravljanja tvrtkom, kao i rada Nadzornog odbora, mogu jasno i s razočarenjem ustvrditi kako Uprava nije postigla željene ciljeve koje je zacrtala u svom programu rada. Nezadovoljni su rezultatima poslovanja Grupe Đuro Đaković u 2013. godini koju je, kako navode, obilježio značajan pad prihoda od čak 43 posto u odnosu na prethodnu godinu i konsolidirani gubitak od 124,2 milijuna kuna. Ističu da je situacija loša i u prvom tromjesečju ove godine, te da se nastavlja negativan poslovni trend i bilježi novi značajan pad prihoda u odnosu na isto razdoblje lani.

"Borit ćemo se kao i kad je na vlasti bio HDZ"

Sindikati u Grupi žele zadržati razinu socijalnih prava za radnike ugovorenu potpisanim kolektivnim ugovorima, međutim za to su potrebni novi poslovni ugovori. - Više puta smo putem medija upozoravali ljude koji vode "Đuru Đaković", Upravu i Nadzorni odbor, te državu koja ih je postavila da se zaustavi trend gubitaka i pada u "Đuri Đakoviću". To se nije dogodilo i poručujemo Vladi, Upravi i Nadzornom odboru da više ne želimo čekati, već krećemo u pripremu sindikalnih aktivnosti i borit ćemo se kao i kad je na vlasti bio HDZ. Činjenica je da su gubici toliko veliki da prelaze granice u kojoj tvrtka može opstati bez novih ugovora i poslova. Država nije osigurala dovoljno posla i ugovora za tvrtke poput "Đure Đakovića", a Uprava nije osigurala izlazak na svjetsko tržište i sada smo u situaciji da ako ne dobijemo kakav brzi ugovorni posao kao što ga je dobio "Končar", "Đuro Đaković ulazi u vrlo rizično razdoblje kada će u tvrtkama biti problema oko isplate plaća i otpuštanja radnika. Kao sindikat mi to nikada nećemo dozvoliti - kazao je Antun Štivić, dopredsjednik Sindikata metalaca Hrvatske-Industrijskog sindikata.  

- Kada je bilo najteže za vrijeme Sanadera bili smo se spremni boriti, pa ćemo se i sada znati boriti za prava radnika. Radnici "Đure Đakovića" dokazali su svoju stručnost i znanje radeći za vrlo niske plaće kako bi sačuvali radna mjesta i osigurali egzistenciju za svoje obitelji. Nažalost, nakon dvije godine upravljanja "Đurom Đakovićem" aktualna Uprava i Nadzorni odbor dokazuju da nemaju dovoljno kapaciteta za profitabilno i efikasno upravljanje kao i nadzor poslovanja hrvatskog brenda koji se zove "Đuro Đaković. Uza sve to Nadzorni odbor ĐĐ Holdinga nedavnim odgađanjem, pa čak i neodgovornim napuštanjem sjednice Nadzornog odbora od strane predsjednika i dopredsjednika Nadzornog odbora, otežava izvršavanje od Vlade Republike Hrvatske povjerene im zadaće, kontrole rada Uprave - kaže Antun Štivić, dopredsjednik Sindikata metalaca Hrvatske-Industrijskog sindikata.

>>Đuro Đaković bogatiji za prestižni API certifikat

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije