Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Sauna - uspješan način jačanja imuniteta i zaštite organizma tijekom zime

Terme Olmia
Foto: PR FOTO
1/3
PR
Autor
PR članak
23.10.2015.
u 14:57

Saune jačaju imunološki sustav, eliminiraju toksine, poboljšavaju kardiovaskularni sustav i smanjuju poteškoće povezane sa stresom.

Stručnjaci otkrivaju da saune osim što jačaju imunološki sustav, eliminiraju toksine iz tijela, poboljšavaju kardiovaskularni sustav i rješavaju stresa, te smanjuju kronične bolesti poput upale uha, krvarenja iz nosa i bolova u donjem dijelu leđa, vratu i zglobovima. Redovito korištenje saune ojačat će rad limfnog sustava, pospješiti metabolizam tijela, usporiti starenje kože i doprinijeti sjajnom izgledu.

Terme Olmia posjeduju najveći Svijet sauna u Sloveniji koji se proteže na 1550 m2 i nudi devet različitih sauna, kao i veliki izbor dodatnih programa u saunama (od vrtloga zraka, beauty programa s medom i bademovim uljem, do meditacijskog program ili onoga s himalajskom soli) tijekom svih dana u tjednu. Da bi se odabrao pravi program i kako bi se postigli najbolji zdravstveni učinci stručno osoblje Terme Olimia uvijek je na raspolaganju za besplatan savjet.

OSNOVNA PRAVILA SAUNIRANJA

Pravilno sauniranje sastoji se od zagrijavanja i hlađenja tijela, dvije podjednako važne aktivnosti! Za sauniranje je potrebno izdvojiti najmanje dva sata, tijekom kojih je preporučljivo da se proces grijanja i hlađenja tijela dogodi nekoliko puta.

Na povišenje tjelesne temperature u sauni organizam reagira jednako kao i kod povišene tjelesne temperature uzrokovane bolešću - pojačanim stvaranjem bijelih krvnih stanica koje imaju važnu ulogu u našem obrambenom sustavu. Znojenjem, koje se na taj način potiče izlučuju se razne vrste toksina, uključujući i kemikalije poput pesticida i teških metala. Organizam istovremeno također pojačano izlučuje i hormone dobrog raspoloženja endorfin, serotonin i dopamin te hormon rasta zaslužan za mladenački izgled kože i rast kose.

U sauni ne treba ostati predugo (u finskoj i turskoj oko deset minuta, a u infracrvenoj oko pola sata). Tijekom sauniranja potrebno je nadoknađivati tekućinu pijenjem vode ili nezaslađenog čaja. Terme Olimia poznata je po vlastitoj termalnoj vodi. Ljekovite odlike termalne vode Olimia potvrđuju se desetljećima i koriste u terapeutske svrhe i prilikom liječenja. Dolazi s dubine od 520 metara, izvire na području kampa Natura i Termalnoga parka Aqualuna, blago je radioaktivna s temperaturom od 30 do 37 °C, koja sadrži magnezij, kalcij i hidrogen-karbonate.

Spomenimo i to kako se saune ne preporučuju osobama koje imaju zdravstvene probleme, niti djeci ispod 4 godine starosti.

Više informacija na www.terme-olimia.com

Želite prijaviti greške?