Naslovnica Showbiz Zvijezde

Zrinka Cvitešić u društvu novih europskih glumačkih talenata

Njezinu ulogu u filmu "Na putu" žiri Shooting Stars programa potkrepljuje riječima kako nas “glumački ona odvodi kroz osjećaje nade i očajanja te kroz tugu i radost na način koji niti u jednom trenutku nije očit niti predvidljiv.”
02. prosinca 2009. u 20:48 0 komentara 2 prikaza
zrinka
Pogledajte galeriju 1/2

Ulogom Lune u filmu “Na putu” Zrinka Cvitešić postala je prva hrvatska glumica koja je ušla u europski program Shooting Stars 2010. kojemu je cilj predstavljanje novih europskih glumačkih talenata filmskim profesionalcima iz cijeloga svijeta na predstojećem Berlinskom filmskom festivalu (Berlinaleu).

Njezinu ulogu u filmu Zlatnim medvjedom nagrađene redateljice Jamile Žbanić žiri Shooting Stars programa potkrepljuje riječima kako nas “glumački ona odvodi kroz osjećaje nade i očajanja te kroz tugu i radost na način koji niti u jednom trenutku nije očit niti predvidljiv.” Premijera filma "Na putu" očekuje se uskoro, a film je nastao u koprodukciji BiH, Austrije, Njemačke i Hrvatske.

Svake godine na Shooting Stars program prijavljuju se glumci iz 31 zemlje članice organizacije European Film Promotiona (EFP) s filmom iz recentne produkcije u kojem su ostvarili zapaženu glavnu ulogu. Žiri u sastavu od 5 eminentnih filmskih profesionalaca iz različitih filmskih struka odabire njih deset. Prvenstvo imaju glumci mlađi od 35 godina koji su se svojim radom već etablirali u svojoj matičnoj zemlji.

Hrvatski audiovizualni centar od 1. siječnja 2009. godine postao je punopravni član EFP-a, europske filmske promidžbene organizacije koja okuplja nacionalne promidžbene i izvozne filmske agencije trideset europskih zemalja, a s ciljem umrežavanja europskih nacionalnih filmskih organizacija na zajedničkim projektima i inicijativama koje doprinose što uspješnijoj promidžbi europskog filma i filmskih talenata u svijetu.

Među glumcima odabranima za Shooting Stars program proteklih godina našli su se i Daniel Craig, Rachel Weisz, Ludivine Sagnier, Maria Bonnevie, Moritz Bleibtreu, Johana Wokalek, Nina Hoss i Anamaria Marinca.

Mala škola financija
Edukativni projekt
Učenici, prijavite se na nagradni natječaj i osvojite 15 tisuća kuna za svoju školu

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.