Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVA HRVATSKA GLUMICA KOJA JE IZABRANA U EUROPSKI PROGRAM Shooting Stars

Zrinka Cvitešić u društvu novih europskih glumačkih talenata

zrinka
02.12.2009.
u 20:48

Njezinu ulogu u filmu "Na putu" žiri Shooting Stars programa potkrepljuje riječima kako nas “glumački ona odvodi kroz osjećaje nade i očajanja te kroz tugu i radost na način koji niti u jednom trenutku nije očit niti predvidljiv.”

Ulogom Lune u filmu “Na putu” Zrinka Cvitešić postala je prva hrvatska glumica koja je ušla u europski program Shooting Stars 2010. kojemu je cilj predstavljanje novih europskih glumačkih talenata filmskim profesionalcima iz cijeloga svijeta na predstojećem Berlinskom filmskom festivalu (Berlinaleu).

Njezinu ulogu u filmu Zlatnim medvjedom nagrađene redateljice Jamile Žbanić žiri Shooting Stars programa potkrepljuje riječima kako nas “glumački ona odvodi kroz osjećaje nade i očajanja te kroz tugu i radost na način koji niti u jednom trenutku nije očit niti predvidljiv.” Premijera filma "Na putu" očekuje se uskoro, a film je nastao u koprodukciji BiH, Austrije, Njemačke i Hrvatske.

Svake godine na Shooting Stars program prijavljuju se glumci iz 31 zemlje članice organizacije European Film Promotiona (EFP) s filmom iz recentne produkcije u kojem su ostvarili zapaženu glavnu ulogu. Žiri u sastavu od 5 eminentnih filmskih profesionalaca iz različitih filmskih struka odabire njih deset. Prvenstvo imaju glumci mlađi od 35 godina koji su se svojim radom već etablirali u svojoj matičnoj zemlji.

Hrvatski audiovizualni centar od 1. siječnja 2009. godine postao je punopravni član EFP-a, europske filmske promidžbene organizacije koja okuplja nacionalne promidžbene i izvozne filmske agencije trideset europskih zemalja, a s ciljem umrežavanja europskih nacionalnih filmskih organizacija na zajedničkim projektima i inicijativama koje doprinose što uspješnijoj promidžbi europskog filma i filmskih talenata u svijetu.

Među glumcima odabranima za Shooting Stars program proteklih godina našli su se i Daniel Craig, Rachel Weisz, Ludivine Sagnier, Maria Bonnevie, Moritz Bleibtreu, Johana Wokalek, Nina Hoss i Anamaria Marinca.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije