Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tko želi biti milijunaš?

Znate li odgovor? Franka je odustala na 12. pitanju, osvojila 10.000 eura

Foto: HRT
1/8
23.05.2024.
u 21:22

Prvi džoker zatrebala je na 8. pitanju koje glasi: „Ako je stvarno izgovorena, rečenica: "Dr. Livingstone, pretpostavljam?" izgovorena je na obali jezera...”. Odlučila se na džoker zovi koji je bio 90 % siguran u točnost odgovora pod D Tanganyika. Franka mu je vjerovala i osvojila 1.000 eura te nastavila igru.

Franka Murtić u ovotjednom izdanju kviza "Tko želi biti milijunaš" odustala je na 12. pitanju i zadržala osvojenih 10.000 eura. Upoznali smo i Alana Sorića koji je nakon jedanaest točnih odgovora osvojio isti iznos, a put do glavne nagrade nastavlja u idućoj emisiji, no bez džokera na raspolaganju. Franka Murtić iz Zagreba otvorila je današnju emisiju nastavljajući igru iz prethodne u kojoj je osvojila 150 eura.

Prvi džoker zatrebala je na 8. pitanju koje glasi: „Ako je stvarno izgovorena, rečenica: "Dr. Livingstone, pretpostavljam?" izgovorena je na obali jezera...”. Odlučila se na džoker zovi koji je bio 90 % siguran u točnost odgovora pod D Tanganyika. Franka mu je vjerovala i osvojila 1.000 eura te nastavila igru. Na idućem pitanju za iznos od 2.500 eura, tražilo se ime 15-godišnjakinje kojom se oženio trgovac Francesco di Bartolomeo del Giocondo 1495. godine, piše HRT.

Franka je u pomoć pozvala džoker „pitaj publiku” koja je 80 % glasova dala odgovoru pod D Lisom. Zahvaljujući publici točno je odgovorila na 9. pitanje i nastavila lov na glavnu nagradu. Novu pomoć Franka je zatrebala na 10. glazbenom pitanju koje glasi: „Termiti su ključni radnici u tradicionalnom načinu izrade kojega glazbala?”.

VEZANI ČLANCI:

Iako je sumnjala na odgovor pod B, odlučila je iskoristiti i posljednji džoker „pola-pola” jer se radi o pitanju za 5.000 eura, odnosno pitanju kojim se prelazi drugi prag. Metodom eliminacije ostali su odgovori pod B didžeridua i D ukulelea te se Franka odlučila za odgovor pod B na koji je i sama posumnjala i osvojila minimalno 5.000 eura! Na 11. pitanju tražila su se imena koja se odnose na braću Grimm, a Franka se odlučila za odgovor pod C Jacbob i Wilhelm jer ju je on najviše „vukao”. Točnim odgovorom osvojila je lijepih 10.000 eura!

Iduće pitanje za 18.000 eura glasilo je: „Koja je država u posljednjih stotinjak godina dvadesetak puta mijenjala izgled svoje zastave?”. Franka je sumnjala na odgovor pod A Afganistan, no nije bila sigurna pa je odlučila odustati i zadržati osvojenih 10.000 eura. Da je nastavila igru, njezin odgovor na otvoreno 12. pitanje bi bio točan i osvojila bi 18.000 eura! Drugi natjecatelj Alan Sorić dolazi iz Zadra, bavi se građevinom, a hobiji su mu glazba i ribolov.

FOTO Ovo su najbolji memovi o ovogodišnjoj Euroviziji: Presmiješni su, a Baby Lasagna je ukrao show

1/26

Prvi džoker „pitaj publiku” iskoristio je na osmom pitanju u kojem se tražilo ime rijeke čiji vodostaj mjeri hidrološka postaja Dalj. Zahvaljujući publici osvojio je 1.000 eura i nastavio igru. Druga dva džokera Alan je zatrebao na 11. pitanju koje je glasi: „U kojem naselju stoji ploča s natpisom: "Prvo naftno polje na svijetu"?. Uz pomoć džokera "zovi" i „pola-pola” Zadranin je ponudio točan odgovor (D Peklenici) i osvojio lijepih 10.000 eura, kao i njegova prethodnica.

Gledat ćemo ga i u idućoj emisiji u kojoj nastavlja put do glavne nagrade, no bez džokera na raspolaganju.

VIDEO Nina Badrić u vjeri je našla svoj oslonac: 'Kažem sebi - jednostavno bez Boga niti preko ceste'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije