Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bili su veliki prijatelji

Zlatko Pejaković: 'Završio sam na sedativima nakon vijesti o Stavrosovoj smrti'

Vodice: Poznati na drugoj ve?eri CMC Festivala
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/5
04.05.2023.
u 14:45

- Što da kažem? Bog ga je uzeo k sebi. Umro mi je prijatelj, ali i izvrstan bubnjar, dobar pjevač, iznimno duhovit glazbenik koji je znao s publikom. Eto, to se dogodi, nema ga više - rekao je vidno potreseni Zlatko Pejaković.

Zlatka Pejakovića zatekli smo u dubokoj tuzi i kako je sam rekao, pod sedativima, jer se od jutros pokušava pomiriti  s činjenicom da Jasmina Stavrosa, s kojim se često družio i puno nastupao, više nema.

„Što da kažem? Bog ga je uzeo k sebi. Umro mi je prijatelj, ali i izvrstan bubnjar, dobar pjevač, iznimno duhovit glazbenik koji je znao s publikom. Eto, to se dogodi, nema ga više.“

Kako ste reagirali kad je od bubnjara odlučio postati i pjevač?
Tada mi se to učinilo kao ajde, dobar pokušaj. Međutim, sjećam se da sam snimao neku televizijsku emisiju i on je došao, pustio mi pjesmu „Umoran“ s prvog albuma koji mu je skladao Rajko Dujmić i pitao što mislim. Rekao sam mu da ima ogroman hit. Pogledao me i rekao „Ma se.eš!“ Eto, tako je on uvijek reagirao. Sjećam se da smo tada nakon tog njegovog prvog albuma, dakle početkom rata, išli u Australiju. Bili su na toj australskoj turneji i svi poznatiji izvođači koji su nastupili na Splitskom festivalu. On i ja smo bili cimeri i bilo je tu svakakvih stvari, sitnih psina i šala koje je volio priređivati. Bila je to jedna od najopuštenijih i najboljih turneja u mom životu i nikada to neću zaboraviti. 

Je li tajna njegove duhovitosti bila u ozbiljnom izrazu lica, kao što rade britanski komičari?

Upravo to. Imao je takav oblik humora. Ma svi tamo na Korčuli su vam slični u tom smislu, imaju nadimke, pa se po njima prepoznaju.

Kakva su vam iskustva s nastupa kao Tri mušketira?

On je imao svrhu postojati pred publikom. Kao da je znao publiku začarati i onda bi s njom mogao raditi što je htio. Na jednom od zadnjih nastupa kao Tri mušketira, odradili smo svaki dogovorenih sat vremena nastupa, no u jednom smo se trenutku zainatili i odbili da nam netko govori koliko ćemo pjevati. Pjevali smo, vjerujte, sedam i pol sati.  

VIDEO Životna priča Jasmina Stavrosa: Počeo je pjevati slučajno, a najveću zaradu donijela mu je 'Džuli'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije