Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Društvo su joj mačke

Živi povučeno u dvorcu u Irskoj, bogatija je od Adele i sve je iznenadila dolaskom na Grammy

Enya
Foto: PA/Pixsell
14.02.2017.
u 09:04

Pjevačica Enya slavu je stekla zahvaljujući hitu "Orinoco Flow". Njezino bogatstvo procjenjuje se na 91 milijun funti, a tijekom karijere nije bila na turneji

Irska glazbenica Enya svjetsku popularnost stekla je zahvaljujući hitu "Orinoco Flow" koji je objavila 1988. godine. Njezin album "Watermark" u to vrijeme bio je među deset najuspješnijih u Europi, a sličan uspjeh ostvario je i album "Shepherd Moons" objavljen 1991. godine. Zadnji album "Dark Sky Island" objavila je 2015. godine.

Pjevačica je poznata po samotnjačkom životu i rijetko se pojavljuje u javnosti i zato je mnoge iznenadila kada je u nedjelju došla na dodjelu nagrada Grammy

Enya živi u dvorcu južno od Dublina, a prvi susjed joj je Bono Vox. Dvorac je za 2,5 milijuna dolara kupila 1997. godine i jedino društvo u dvorcu su joj mačke. 

– Ne viđamo je često, živi u dvorcu poput kraljice. Ona je samotnjak – rekao je nedavno medijima njezin ujak Noel Duggan.

Jedinstven glazbeni izričaj 54-godišnja Enya godinama je gradila s producentom Nickyjem Ryanom i njegovom suprugom.

Snimala je na deset jezika, pa čak i na jeziku koji je sasvim izmišljen, a pjevala je i glazbene teme u "Gospodaru prstenova" .

Kraljica keltske glazbe, kako je često nazivaju, jedna je od najbogatijih glazbenica, njezino bogatstvo je veće i od Adelina i procjenjuje se na 91 milijun funti, što iznenađuje jer Enya nikada tijekom karijere nije bila na solo turneji. 

>>Nadam se da će serijal za Dubrovnik učiniti kao što je Gospodar prstenova napravio za Novi Zeland

>>'Igra prijestolja' i 'Gospodar prstenova' u trash kombinaciji

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
10:38 14.02.2017.

Hm, oči ove dame sve govore. Kad te satre svijet show bussinesa, ostaju ti samo kućni ljubimci, jer oni žele samo dobru konzervu mačje hrane i ne piju ti krv ko menađeri, publika, mediji, mafiozi, lažni prijatelji....... Uživa dama i i to je ok. Sviđa mi se. Tako luda, a ipak vrlo pametna, jer je vrlo velika razlika ove dvije kombinacije u odnosu na bedastoću i lažni sjaj koji blješti u svim estradama.

Avatar raco
raco
11:17 14.02.2017.

uspoređivanje Enye u bilo kojem kontekstu s Adele, je doista smiješno. Kao što vidimo u članku Enya je aktivna već skoro 30 godina a Adele zadnjih 6-7.

AU
austrougarskigeneral
09:32 14.02.2017.

dobra pjevačica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije