Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mrle iz Leta 3:

'Žene, pederi i crnci jednako su važni u društvu'

'16.09.2011., Rijeka - Frontman grupe Let 3, Damir Martinovic - Mrle. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL'
Foto: 'Nel Pavletic/PIXSELL'
1/3
30.05.2013.
u 12:00

Provokativni glazbenici kažu da se obraćaju članovima nove moderne ultradesnice za koje se nadaju da će jednog dana progledati

Voljeli ili ne voljeli to što rade, smatrali to artom ili samo dobrom zafrkancijom, Let 3 je band koji uspješno dugi niz godina vlada na domaćoj rock-sceni. Dvije su godine prošle od njihova posljednjeg službenog singla “Hvala tebi Kriste”, a su ovaj tjedan izbacili novi singl provokativna naziva – “Punjeta”.

Svi su važni

Uoči nastupa na Šalati, gdje će 13. lipnja nastupiti u sklopu Tuborg Open Faira, razgovarali smo s njihovim bas-gitaristom – ekscentrikom i umjetnikom Damirom Martinovićem zvanim Mrle.

– Punjeta je sredstvo za čišćenje očiju, pogotovo osjetljivijeg dijela. Posvećena je članovima nove moderne ultradesnice. Nakon trljanja punjetom naglo će progledati na drugu stranu glave i uvidjeti da su crnci, žene i pederi jednako važni članovi društva – u svom stilu objašnjava Mrle.

Riječ je o pjesmi koja je nastala na temeljima Leta 2 (preteče današnjeg Leta 3). Dio teksta napisan je početkom 80-ih, a dorađivana je sljedećih 30-ak godina, s refrenom i aranžmanom iz aktualne 2013. godine. “Punjeta” je, kažu letovci, poveznica sadašnjosti i mitologiziranih 80-ih.

– Davno sam napisao tekst pjesme, a nedavno sam je doradio, odnosno dodao sam refren i potpuno novu glazbu. Stvar je bila aktualna tada, a aktualna je i sada. Mislim samo da će u sadašnjem trenutku više ljudi shvatiti o čemu je riječ. Kad je pjesma nastajala, postojala kakva-takva “nada” i tražili smo razne putove do cilja, no sad se “gospođa Nada” izgubila i pjesma ima nepopravljivo gorak okus. No i neobičnu snagu gubitnika. Pjesma je tako himna svih živućih generacija koje su teškom mukom stigle do svog cilja. Tom prigodom izlazi album sa starim demosnimkama iz vremena kad smo se još zvali Let 2, na kojem će se naći neke nove pjesme. Time nastavljamo rad na projektu da svakih nekoliko mjeseci nešto objavimo i to onda promoviramo – govori.

Ista tematika


Prvo live izvođenje “Punjete” bit će na Tuborg Open Fairu kada nastupaju s Partibrejkersima i Pozdravom Azri. Kako inspiraciju obično crpe iz političke i općedruštvene situacije u zemlji, i ovoga će puta fokus na novom albumu koji ubrzo predstavljaju – biti isti. – Uvijek nam je isto, obljubiti bližnjeg svoga i pomoći mu da otpustiti dugove svoje. Gadljive su demonstracije koje organizira i financira Crkva – kaže.

>> Mrle: Plakao sam dok mi je Ivanka previjala razbijeni nos

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije