Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
popularni pjevač

Željko Joksimović rasprodao još jedan koncert u Hrvatskoj! Evo o kojem se gradu radi

Foto: Krešimir Stančić
1/25
16.01.2024.
u 15:00

Nakon održanih koncerata u zagrebačkoj, varaždinskoj i zadarskoj areni, Joksimović priprema nastup u Gradskom vrtu u Osijeku, za koji su ulaznice gotovo rasprodane. Koncert će se održati 3. veljače.

Nakon održanih koncerata u zagrebačkoj, varaždinskoj i zadarskoj areni, Joksimović priprema nastup u Gradskom vrtu u Osijeku, za koji su ulaznice gotovo rasprodane. Koncert će se održati 3. veljače.   

Podsjetimo, Joksimović je nedavno, nakon više od četiri godine objavio i novi singl pod nazivom ''1000 žena'', koju je nazvao zagrijavanje pred izlazak njegovog novog albuma, čiji se izlazak očekuje na proljeće. U zagrebačkoj je Areni u studenome premijerno otpjevao pjesmu ''Venera'' Aleksandre Milutinović. "Nikad nisam takvo nešto napravio u životu, pjesma još nije snimljena u studiju, ali moja publika je to zaslužila za vjernost koju mi pruža sve ove godine” rekao je Joksimović nakon nastupa. 

Joksimović je srpski pjevač, skladatelj, tekstopisac i multiinstrumentalist. Jedan je od najuspješnijih srpskih glazbenika, a poznat je i širom regije. Karijeru je započeo još kao tinejdžer svirajući klavir i violinu u raznim orkestrima i bendovima, nakon čega je počeo surađivati s poznatim izvođačima u Srbiji.

VEZANI ČLANCI

Njegova prva pjesma „Pesma Sirena" objavljena je 1998. godine. Nakon toga je uslijedio niz hitova poput „7 godina", „Varnice“ „Nisam te zbog lepote voleo“, „Nije ljubav stvar“, „Leđa o leđa“, „Milimetar“, „Drska ženo plava“ i mnoge druge.

U dugogodišnjoj karijeri ostvario je i mnoge uspješne duete. S Dinom Merlinom snimio je „Supermena“, s Tonijem Cetinskim „Zabludu“, s Harisom Džinovićem „Šta će meni više od toga”, a njegove pjesme „Nesanica” (izvođač Toše Proeski), „Miljacka” (izvođač Halid Bešlić) i „Lejla“ (izvođač Hari Mata Hari) ostat će zauvijek evergreeni na ovim područjima. U suradnji sa pokojnim Predragom Živkovićem Tozovcem napisao je pjesmu „Ponoć“ za film „Toma", posvećen velikanu narodne muzike Tomi Zdravkoviću, koja broji 59 milijuna pregleda na YouTubeu. 

Nastupao je na mnogim međunarodnim festivalima, a 2004. godine predstavljao je Srbiju i Crnu Goru na Eurosongu s pjesmom "Lane moje", s kojom je zauzeo drugo mjesto. Joksimović je također poznat kao producent i autor pjesama drugih izvođača, a njegove pjesme su ostvarile veliku popularnost u cijeloj regiji. Svira 11 instrumenata, smatraju ga jednim od najvećih glazbenika s ovih prostora. U karijeri je objavio više od deset albuma.

VIDEO Matija Vuica: 'U tri naše posljednje minute rekla sam mu sve što sam mislila da je važno'

 

 

Ključne riječi

Komentara 2

TA
Talleyard
15:27 16.01.2024.

Jadna nam Hrvatska u primitivizmu.

LE
Levanto
15:40 16.01.2024.

Srpskoj nametljivosti i hrvatskoj ludosti nema granica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije