Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žarko Kovačević, S.A.R.S.

Zbog nacionalnosti neke radiostanice nas cenzuriraju

19.09.2014., Zagreb - Zarko Kovacevic - Zare, vokal beogradskog benda S.A.R.S.  Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/2
19.09.2016.
u 12:00

Bend na čijem se svakom koncertu dogodi prosidba uz hit 'Lutka' izdao je nedavno 'Posljednji album' i svira u Zagrebu 21. i 22. listopada

Prije šest godina koncertom u klubu Željezničar beogradski bend S.A.R.S. pridobio je ljubav zagrebačke publike i s godinama je ta privlačnost sve veća i veća. Zato ne čudi što će u sklopu turneje kojom slavi 10 godina postojanja u zagrebačkom Domu sportova održati dva koncerta, i to 21. i 22. listopada.

– Za hrvatsku publiku veže nas mnogo lijepih trenutaka koje smo doživjeli na koncertima širom Hrvatske, a pogotovo u Zagrebu. Nadam se da će iduća dva koncerta biti potvrda našeg sjajnog odnosa s fanovima u Hrvatskoj – kaže nam frontmen benda Žarko Kovačević na početku našeg razgovora. Bend je ove godine izdao album “Posljednji album” i publici je najavio da odsad izdaje samo singlove. Pitamo čemu takva odluka.

– Shvatili smo da je album zastario format u vrijeme kada mladi muziku slušaju preko YouTubea. Ne znači da možda u jednom trenutku nećemo izdati i kompilaciju singlova, ali za sada je format albuma za nas prošlost – tvrdi Žarko i otkriva nam koje pjesme s ovog albuma voli publika, a koje su njemu prirasle srcu.

– Publici su najdraže pjesme “Pepeo”, “Glupost” i “Da imam”, a meni je najdraža “Tvoj čovek”. Tekstualno i muzički najbliža je mojem senzibilitetu i najviše sam uživao u njezinu stvaranju.

Nijedna od novih pjesama još nije dostigla popularnost hita “Lutka”, uz koji su pale brojne prosidbe.

– Ne prođe koncert, a da nas netko ne zamoli da je posvetimo nekoj njima dragoj osobi, a više puta svjedočili smo prosidbi na koncertu. Tko zna koliko ih je bilo, a da ih mi s bine nismo primijetili – kaže glazbenik. Pitamo ga je li bendu velika popularnost donijela i financijsku sigurnost.

– Zarade glazbenika na ovim prostorima ne mogu se mjeriti sa zaradama nekih glazbenika sa zapada, ali sve i da je takva situacija ovdje, ne vjerujem da bih kupovao vile i skupe automobile. Mi imamo sreću da dosta nastupamo i da pristojno živimo od glazbe, ali ovdje je to zbilja rijetkost – kaže.

O inozemnoj karijeri bend ne razmišlja, iako su u šali htjeli dio repertoara prevesti na španjolski. U svojim pjesmama često se osvrću na stanje u regiji, a na pitanje jesu li zbog pjesama doživjeli cenzuru na radiopostajama, Žarko odgovara: – Bilo je cenzure zbog određenih pjesama, a naravno i zbog zakržljalih uredničkih mozgova kojima je nepremostiva prepreka bila jedino naša nacionalna pripadnost.

Dodaje da je nezadovoljan brojnim stvarima u svojoj zemlji, a nezadovoljstvo je toliko da bi mu za to trebao još jedan intervju. 

>> Grupa S.A.R.S. odlučila da više neće izdavati albume

Komentara 21

Avatar zgdomorodac
zgdomorodac
21:29 19.09.2016.

ne kuzim gdje su cenzurirani ? iskreno nikad cul za njih al to nek rijese tam otkud jesu a mislim da u hr kaj se cajki tice nema cenzure pa tresti na sve strane po zagrebu iz automobila i to sve skuplje limuzine tresti li ga tresti za poludjet nedaj boze kaj rec jos bi nastradal al eto nekad toga nije bilo

Avatar Azriel
Azriel
16:15 19.09.2016.

Baš zbog nacionalnosti. Ili možda jer je ta glazba smeće. Malo prostora za objasniti, ali niste daleko od cajki.

HR
hrvoje461
04:18 20.09.2016.

Ako su iz srbije a nastupaju u Hrvatskoj onda imaju inozemnu karijeru, jer su oni iz jedne drzave a nastupaju po inozemstvu. Ako kojim slucajem novinar koji je ovo pisao nije jos cuo Hrvatska i srbija su dvije razlicite drzave, nema vise jugoslavije raspala se jos pocetko devedesetih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije