Naslovnica Showbiz Estrada

Završila 13. Fotosofia, polaznici učili i od svjetski poznatog fotografa

Mladim fotografima ovo je jedinstvena prlika za usavršavanje, ali i dobra prilika da nauče kominicirati s poznatim osobama, modelima, stilistima...- rekao je Recuneco, koji je radio za prestižne magazine poput Vougea, Ellea, Vanity Faira...
21. lipnja 2018. u 15:18 0 komentara 218 prikaza
Foto: Krume Ivanovski
Pogledajte galeriju 1/10

Posljednji dan Fotosofije, seminara za naprednu fotografiju pod vodstvom fotografa Damira Hoyke, bio je posebno emotivan. Nakon što su završile besplatne radionice i predavanja, u Termama Tuhelj otvorena je izložba radova polaznika među kojima je publika izabrala najbolje.

13. izdanje Polaznici Fotosofije okušali su se i kao modni fotografi

Katica Filipović (25), seminaristica rodom iz Posušja nije mogla sakriti oduševljenje što je upravo njezina serija art fotografija ostavila najveći dojam na posjetitelje.

- Moje vrijeme tek dolazi. Osjetila sam to i prije Fotosofije, a sada sam dobila i konačnu potvrdu. Zato ne žalim što sam čak i prije dolaska na Hoykin seminar dala otkaz na mjestu grafičke dizajerice u jednoj tvrtki. Sada se namjeravam posvetiti isključivo fotkanju, a naviše me privlači modna fotografija - rekla je Katica Filipović koja je – s još četrnaest seminarista – tijekom Fotosofije učila od najboljih. Među njima je bio i svjetski poznat španjolski fotograf Eugenio Recuenco koji je samo zbog Hoykina seminara došao iz Madrida. Impresionirala ga je kreativnost mladih fotografa i njihov napredak u samo tjedan dana.

Celebrity Day FOTOSOFIA 13 U Termama Tuhelj održan Celebrity Day : Male tajne savršene fotografije

- Fotografije nastale za vrijeme seminara vrlo su zanimljive. Među njima je mnogo portreta, no svi imaju različitu ideju. Vidio sam neke fotografije prije i poslije obrade i jasno se vidi da su u post produkciji dobile profesionalni finiš. Inače, mladim fotografima ovo je jedinstvena prlika za usavršavanje, ali i dobra prilika da nauče kominicirati s poznatim osobama, modelima, stilistima...- rekao je Recuneco, koji je radio za prestižne magazine poput Vougea, Ellea, Vanity Faira, GQ-a, te snimao video spotove za modne kuće poput Nine Ricci. Seminaristima je otkrio kako izgleda snimanje poznatih reklamnih kampanja, modnih editorijala i predstavio svoj projekt 365 čiji se dovršetak očekuje krajem godine.

Tečaj fotografije SAVJETI DAMIRA HOYKE Kratki tečaj mobilne fotografije: Jedno okidanje - dva kadra

Iako je seminar završio, Hoyka kaže kako to za seminariste nije kraj već početak Fotosofije, budući da se pridružuju "plemenu" koje sad broji 195 "fotosofa"

- Beskrajno sam ponosan i zadovoljan što sam, uz pomoć svojih asistenata, tolikom broju mladih i talentiranih fotografa pružio priliku da napreduju i budu još bolji. Mnogo mi znači što je i fotograf svjetskog kalibra Eugenio Recuenco prepoznao i pohvalio naš projekt te što je među seminaristima sve više onih poput Franje Matkovića – jednog od najboljih modnih fotografa Hrvatske - koji su se nakon seminara etablirali te žive od fotografije. Ovako velik projekt ne bih mogao ostvariti bez podrške vodećih hrvatskih kompanija koje su prepoznale "Fotosofiju" kao društveno vrijedan projekt i omogućile da fotke snimljene na seminaru "ožive" u njihovim kampanjama - zaključio je Hoyka.

Damir Hoyka SAVJETI DAMIRA HOYKE Kratki tečaj mobilne fotografije - Kako doskočiti problemu digitalnog zooma?
Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.