Naslovnica Showbiz Estrada

Polaznici Fotosofije okušali su se i kao modni fotografi

Petneast seminarista učilo je kako voditi modela kroz snimanje, gdje pozicionirati svjetlo te pronaći najbolju lokaciju za fotografiranje, a u tome im je pomagao Hoykin tim asistenata na čelu s Franjom Matkovićem, jednim od najboljih modnih fotografa u Hrvatskoj.
18. lipnja 2018. u 15:07 0 komentara 809 prikaza
Foto: Krume Ivanovski
Pogledajte galeriju 1/15

Kako izgleda jedan dan u životu profesionalnog modnog fotografa iskusili su polaznici trinaeste Fotosofije, seminara za naprednu fotografiju koji se od 10. do 17. lipnja održao u Termama Tuhelj pod umjetničkim vodstvom zagrebačkog fotografa Damira Hoyke.

Celebrity Day FOTOSOFIA 13 U Termama Tuhelj održan Celebrity Day : Male tajne savršene fotografije

Petneast seminarista učilo je kako voditi modela kroz snimanje, gdje pozicionirati svjetlo te pronaći najbolju lokaciju za fotografiranje, a u tome im je pomagao Hoykin tim asistenata na čelu s Franjom Matkovićem, jednim od najboljih modnih fotografa u Hrvatskoj. Ove su godine seminaristi snimali kolekciju jesen/zima 2018./2019. koju su kreirali studenti diplomskog studija modnog dizajna s Tekstilno tehnološkog fakulteta (TTF) Sveučilišta u Zagrebu pod vodstvom mentorice izv. prof. mr. art. Jasminke Končić.

 | Autor : Krume Ivanovski Foto: Krume Ivanovski

- Naše su kolekcije uvijek nadahnute globalnim promjenama i društvenim fenomenima, pa su migracije i dalje aktualne. No, za razliku od lani kada su se inspirirali izbjeglicama koje prolaze kroz Hrvatsku, ove ih je godine nadahnulo iseljavanje Hrvata u inozemstvo. Kroz svoje su radove željeli skrenuti pozornost i na neke druge probleme poput gomilanja odjeće i prekomjerne potrošnje, pa je tako prema ideji Dijane Zagorac nastao reciklirani sako načinjen od novih, ali i starih, već nošenih materijala - rekla je prof. Jasminka Končić pod čijem je mentorstvom nastala i kolekcija "Cut & Paste" Jelene Geštakovski (22) s žičanim korzetima kojom se želi upozoriti na problem kroničnog nezadvoljstva fizičkim izgledom što vodi ka depresiji i pretjerivanju u estetskim operacijama.

Tečaj fotografije SAVJETI DAMIRA HOYKE Kratki tečaj mobilne fotografije: Jedno okidanje - dva kadra

Jedan od najatraktivnijih modela na modnom snimanju bio je bež kaput od scuba materijala dizajnerice Katarine Zmeškal koja je inspiraciju pronašla u 60-im, a taj je model, kojeg krase mnogobrojni džepovi, bio izložen i na izložbi 1960-e_prostor modne reinterpretacije koja je realizirana u suradnji sa Muzejom za umjetnost i obrt u sklopu velike izložbe Šezdesete u Hrvatskoj – Mit i stvarnost.

 | Autor : Krume Ivanovski Foto: Krume Ivanovski

Hoyka nije štedio na pohvalama kreativnosti studentima diplomskog studija, a o suradnji s fakultetom nam je rekao:

- Odlično surađujemo s TTF-om jer nas vodi ista ideja - otvoriti put u svijet mode novim talentima. Uživam promatrati kako se svi na setu tijekom snimanja počinju spontano povezivati, razmjenjivati kontakte i veseliti fotografijama koje će svima obogatiti bookove.

Fotosofia Energy Poznati na malonogometnom turniru: Na gol je junački pucala i Jelena Perčin

Ovogodišnji Fotosofia Fashion Team sačinjavali su modeli Ivana Crnoja, Ana Ušić i Sara Spinčić koje su nosile modele Dijane Zagorac, Josipe Ščapec, Marka Petrića, Katarine Zmeškal, Mie Kovač, Ene Staničić, Jelene Geštakovski i Mihaele Brajković. Za make up su bile zaslužne Iva Grgurić, Mihaela Farkaš i Sofija Varga, o frizurama su brinule Nina Dundur i Ela Gračiš, a o stylingu Monika Hršak kojoj su asistirale Mia Kovač, Katarina Zmeškal, Mihaela Brajković i Jelena Geštakovski.

Neobične situacije Pogledajte fotografije poznatih osoba koje su snimili polaznici 12. izdanja Fotosofije
Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.