Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
İpek Bilgin

Za mene je gluma poput disanja

Ipek Bilgin
Foto: Star TV
1/10
18.02.2018.
u 07:15

U seriji 'Istanbulska nevjesta' koja se prikazuje na Novoj TV, kazališna glumica utjelovila je svekrvu iz pakla, no tvrdi da s likom Esme ima samo jednu zajedničku crtu - obje su bučne

Tursku glumicu İpek Bilgin domaća je publika imala prilike upoznati u seriji “Ezel”, u kojoj je glumila lik Melihe Učar, a u posljednje je vrijeme imamo prilike gledati u dramskoj uspješnici “Istanbulska nevjesta”, koja se prikazuje na Novoj TV svaki radni dan navečer. U toj seriji gledamo je kao Esmu, članicu stare obitelji iz Burse kojoj je jedina želja naći dostojne žene za četvoricu sinova. Za mnoge je Esma svekrva iz pakla, no upravo je to čini jednim od najupečatljivijih likova u seriji snimanoj prema istinitom događaju.

“Seriji ‘Istanbulska nevjesta’ najviše me privukao scenarij i kako su to redatelji zamislili. Mislim da je riječ o nečem potpuno drukčijem od onoga što sam dosad radila, ali privuklo me i to što sam već neko vrijeme htjela raditi s kolegicom Zeynep Günay Tan”, ističe 61-godišnja glumica, koja je osim po ulogama u serijama poznata i po svojim filmskim i kazališnim angažmanima.

“Za mene je gluma poput disanja. Ne mogu se zamisliti bez kazališta, iako ne mogu reći da sam zadovoljna sa stanjem kazališne scene u Turskoj. Na sreću, među mladim generacijama postoji taj poduzetnički duh zbog kojeg su istanbulska kazališta i dalje puna gledatelja”, priznaje iskusna turska umjetnica kroz čiju su glumačku školu prošli neki mnogo mlađi kolege poput Kıvança Tatlıtuğa.

“Za potrebe serije ‘Nebo i zemlja’ davala sam Kıvançu poduku iz glume, no danas mu to više ne treba. Bio je odličan učenik, no sada je izvrstan glumac, a njegov rad i angažmani rezultat su njegove izvrsnosti”, objašnjava İpek Bilgin, koja se nikada nije povezivala sa svojim likovima, već je, kaže, uvijek dobila neke svoje suprotnosti.

“Između mene i Esme nema nikakve sličnosti, osim što smo i jedna i druga vrlo bučne osobe”, priznaje.

Glumica je cijeli svoj život posvetila radu na sebi i na glumačkim projektima, a u tome je imala i iznimnu podršku svoje obitelji, supruga Cüneyta Çalışkura, također glumca koji je preminuo 2011. godine.

“Suprug i ja upoznali smo se na studiju. Bili smo zajedno na godini. Još uvijek pamtim naše prve susrete, naše zaljubljivanje”, prisjeća se i dodaje kako je upravo suprug bio njezin najveći kritičar.

“Njega sam uvijek pitala za savjet. Već sam po njegovu izrazu lica znala radim li nešto dobro ili ne”, tvrdi glumica, koja sa suprugom ima kćer, 36-godišnju Çağ Çalışkur, koja je također krenula stopama svojih roditelja.

“Moja je kći u istoj profesiji kao ja. To je zaista veliki užitak. I ona baš poput mene udiše glumu punim plućima i to mi je neizmjerno drago”, zaključuje zvijezda serije “Istanbulska nevjesta”.

 

 

Komentara 1

DU
Deleted user
11:04 18.02.2018.

Odlična glumica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije