Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izazvali pozornost

YouTube uklonio Kedžin spot sa srpskom pjevačicom, o svemu se oglasio i Kedžo

Foto: Intagram
1/9
19.02.2021.
u 10:24

Spot za pjesmu 'Hram' podsjeća na zasad još neobjavljeni spot Ivanke Mazurkijević i Damira Martinovića Mrleta, smatraju iz agencije Wedding2book. Oni su na društvenim mrežama u studenome objavili fotografije i kadrove iz spota te su optužili ljude iz riječkog studija Gržinić Creative Visuals i Filipa Gržinića, redatelja Kedžina spota, da su kopirali njihovu ideju.

Duet Damira Kedže i srpske pjevačice Tijane Bogićević odmah nakon objave izazvao je brojne reakcije. Spot je u samo jedan dan pregledan više od 80.000 puta, dospio je u top 10 trendinga u Hrvatskoj, a ubrzo i nestao s YouTubea. Što se točno dogodilo, pojasnio je Kedžo na svojim društvenim mrežama.

– Zbog neosnovanog copyright zahtjeva koji je uime Dallas Recordsa upućen YouTubeu videospot za pjesmu "Hram" je privremeno uklonjen. Nakon naše reakcije odgovorni u Dallas Recordsu zahtjev su povukli i u tijeku je postupak vraćanja videa na YouTube kanal. Uskoro ćemo ponovno gledati video na YouTubeu. Do tada se slušamo i gledamo na svim streaming platformama, TV i radio postajama – poručio je glazbenik.

Foto: Facebook/TS Auris

Podsjetimo, spot za pjesmu ''Hram'' podsjeća na zasad još neobjavljeni spot Ivanke Mazurkijević i Damira Martinovića Mrleta, smatraju iz agencije Wedding2book. Naime, oni su na društvenim mrežama u studenom objavili fotografije i kadrove iz spota te su optužili ljude iz riječkog studija Gržinić Creative Visuals i Filipa Gržinića, redatelja Kedžina spota, da su kopirali njihovu ideju.

– Tijekom studenoga prošle godine snimali smo najavu za projekt koji se treba održati na ljeto ove godine. Zapravo je cijela priča vjenčanja Ivanke i Mrleta bila najavljena za prošlu godinu, ali uslijed pandemije morali smo odgoditi projekt. Tada smo odlučili snimiti njihovu ljubavnu priču prikazujući Mrleta osobenjakom koji živi u ruralnoj sredini, a Ivanku u svijetu kulturnjaka kojem pripada. Sve pomno promišljeno, s ogromnim entuzijazmom i željom da široj publici dostavimo jedan drukčiji sadržajni i estetski doživljaj, zahvaljujući osebujnim ličnostima Ivanke i Mrleta te nagrađivanom art direktoru Saši Hessu, koji u svom radu potpisuje svjetske kampanje. Što se tiče spornih kadrova, ne nalazimo prostora za opravdanje, tim više jer je upravo 17. studenog bila objava na našem Instagramu, ali i na Instagramu Saše Hessa, dok je na YouTubeu cijela najava projekta za koji smo i snimali prisutna od 5. prosinca 2020. godine. U toj objavi se i nalaze sporni kadrovi – kazala je za 24 sata Andrea Matić iz Wedding2book.

Foto: Filip Gržinčić

– Mi zaista cijenimo Damira Kedžu, i žao mi je što ne ide na Eurosong. Mi smo samo izvođači, a produkcije su te koje su odgovorne za izradu spota, no moram reći da nam je isto bilo čudno kad se u njegovu spotu pojavio isti kadar, ista lokacija, pa rekla bih i isti konj, kao u materijalima koje smo stavili još u studenome na Instagram. U Rijeci nema puno kreativnih direktora i kada su te fotografije objavljene, Kedžina producentica je lajkala, znači da je odmah to vidjela. Nama izlaze tri spota i dokumentarac, a sporni kadrovi su u trećem spotu. Sad će ispasti da smo mi uzeli njegovu ideju, a u stvari smo s tim izašli prije njega. Nažalost, nije prvi put da komercijalni izvođači posuđuju od nekomercijalnih – kazala nam je Ivanka Mazurkijević.

Iz tima Damira Kedže poručili su kako je priča o spotu "Hram" počela prije više od godinu dana. – Projekt “ Hram” je nešto na čemu radimo proteklih godinu dana, u njega je uloženo puno znanja i ljubavi, presretni smo što je publika doma i u regiji to prepoznala. Pjesma je radijsku premijeru imala u četiri države, videospot je od drugog dana u YouTube trendingu, ljudi diljem regije obožavaju “Hram”. Tri dana od prvog emitiranja video ima 250 000 pregleda. Izuzetno smo ponosni na uspjeh i kreativnost cijelog tima koji je ovu moćnu pjesmu i spot realizirao – kazala je Kedžina menadžerica Snježana Jerković Radočaj.

– Insinuacije da je redatelj našeg spota plagirao i inspirirao se sadržajem intervjua u kojem se pričalo o još uvijek neobjavljenom spotu besmislene su i na razini kuloarskih priča i drukčije ih ne mogu komentirati. Razumijem potrebu tima koji vam je priopćenje poslao da bude u medijima, ali vjerujem da će razlog prisutnosti biti jednako kvalitetan projekt iza kojeg će oni stajati. Spot za pjesmu “Hram” snimali smo prošle godine po scenariju Filipa Gržinčića i Gržinčić Creative Visuals tima, nastalome u studenome prošle godine, a lokacije na kojima smo snimali logistički su birane. Damir Kedžo rođen je na Krku i odrastao nedaleko od mjesta na kojima smo snimali i to nije prvi spot koji smo snimili na istim lokacijama ."Tebi sve sam oprostio" sniman je na istim lokacijama u ljeto 2015.godine, kao i službene fotografije za album "Poljubi me sad” i press-fotografije za Eurosong u ožujku 2020. – rekla nam je Radočaj.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Cro_co_deal
Cro_co_deal
12:21 19.02.2021.

Kad je Thomspon imao spotove s konjima, partizanski ste se rugali.... Drugovi i drugar'ce licemjeri, jbvmknj mtr.

NO
nordic
11:34 19.02.2021.

Samo kod nas! Kakav cooyright ti m.... Ne smjem znači slično preslikavat? Danas svak od svakoga ako tako želite, krade. Pogledajte na što auta liče! I tako u svemu. Ko jaje jajetu... Njima žao jer Kedžo im drag... Da si faca ne bih im branili emitiranje spota.

BA
bardonkaldian
15:42 19.02.2021.

Ne pratim tu scenu, pa ni ne znam tko je Kedžo....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije