Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRTLARICA

Nakon sedam godina HRT ukida popularnu seriju, razlog je bizaran

Kornelija Benyovsky Šoštarić
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
1/6
24.02.2018.
u 12:16

Premda je 'Vrtlarica' rado gledana, nakon što pogledamo sve epizode aktualne sedme sezone, više je nećemo gledati u ovom obliku na HRT-u

Nakon sedam sezona na HRT-u više nećemo gledati popularnu emisiju "Vrtlarica" koju vodi Kornelija Benyovsky Šoštarić.

Kako je Novom listu potvrdio neslužbeni, ali dobro informirani izvor, trenutno se snimaju nove epizode, no nakon što se one emitiraju, "Vrtlaricu" više nećemo gledati. Razlog je bizaran. Poznato je da uz voditeljicu u kreiranju emisije sudjeluje i njen suprug Nino Šoštarić, koji je serijal snimao, režirao i sudjelovao u izradi špice. Oboje su zaposlenici HRT-a, a Nino Šoštrić je zbog vrtlarice imao i aneks ugovora o radu.

Aktualna čelna garnitura HRT-a ukinula je anekse, a Šoštarić je premješten iz odjela  redatelji, realizatori u odjel tehnike pogon snimatelji. Šoštarić je bio spreman režirati serijal i dalje i bez aneksa, no nije dobio dozvolu nadređenih. Navodno mu je odgovoreno kako serijal može dalje ići, no s bilo kojim drugim redateljom.

- Sadašnje programsko vodstvo HRT-a i dalje razmatra mogućnost nastavka emitiranja spomenute emisije, koja će u međuvremenu dobiti stalnu tjednu rubriku u okviru popularne i gledane jutarnje mozaične emisije »Dobro jutro, Hrvatska« HRT-a čime će teme o prirodnome i ekološkome vrtlarstvu dobiti dodatan, zapažen prostor - stoji u priopćenju HRT-a koje su poslali Novom listu. Tako su i sami priznali kako popularne "Vrtlarice" više neće biti u obliku u kojem smo je navikli gledati.

 

Komentara 120

AD
adrad
12:46 24.02.2018.

Nažalost ode još jedna emisija koja je plod domaće pameti i rada. Emisija je bila edukativna za one koji imaju vlastiti vrt, a meni, koji nemam vrt, u kuću je preko ekrana unosila kolorite iz djetinjstva i smirenje zbog smirujećegaa tona voditeljice.

Avatar Nomi
Nomi
12:52 24.02.2018.

Odgovorni s HRT-a, je li vas barem malo sram? Izvolite najbolji dokumentarni serijal koji imamo ostaviti u obliku u kojem se pokazao izvanrednim, a ne ga sjeckati na priloge koje cete pustati izmedju reda Crne kronike, usiljeno nasmijesenih neobrijanih (neki od njih) voditelja i nastupa mazoretkinja u jutarnjem programu. Od spice pa generalno preko produkcije, vodjenja Vrtlarice itd. ta emisija zasluzuje velike, velike cestitke i skidanje kape do poda. Ali ne. Ajmo ju unistiti i izrezati. Sto ce nam nas super serijal o vrtlarenju, kupit cemo strani program. Sramota! Bravo za autorski tim, kao gledatelj saljem vam jedno veliko Hvala za visegodisnje uzitke u pracenju Vrtlarice, a HRT-u prst dolje! Nadam se da ce se cuti i glas gledatelja i pokaze li se ovo doista istinitim - promijeniti nakaradnu zamisao.

AH
ahaskoro
13:56 24.02.2018.

Nemres vjerovat. Ovo je stvarno vrhunska emisija, od sadrzaja, prekrasnih lokacija, eduaktivnog dijela,moderno,nesto cega nema kod nas, pola sata mira i uzivanja. Veliki prilog tome je i predivna fotografija i montaza, ta spica, kad sam ju vidio prije 7 godinaa je izgledala ko hollywood, a najniza produkcija moguca, svaka cast suprugu. Velika steta, otiso projekt dvoje jako talentiranih ljudi. Samo se nadam da ce neka privatna televizija odmah dograbit ovaj tandem

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije