Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Split slavio Olivera

Vridilo je - Tedi, Grašo, Gibonni, Hauser, Zagrebačka filharmonija razgalili Spaladium arenu

Glazbeni spektakl u čast Oliveru Dragojeviću
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/11
07.12.2019.
u 22:49

Riječ je o jedinstvenom događaju, koji se nikad neće ponoviti, što splitska publika jako dobro zna pa su svih 12-ak tisuća karata razgrabljene čim su puštene u prodaju

Oliver je još jednom, godinu i pol dana nakon smrti, dupkom napunio Spaladium arenu. Pjevalo se i plakalo na glazbenom spektaklu "Vridilo je", održanom na rođendan hrvatskog "galeba" 7. prosinca, na kojemu su njegove svevremenske uspješnice izvodili Gibonni, Grašo, Tedi Spalato, Stjepan Hauser, Antonio Serrano, Elvis Stanić, Dupini i zbor Izvor u novim lokalnim aranžmanima s potpisom Tomaža Kozlevčara, a sve uz pratnju Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem maestra Alana Bjelinskog.

- Ovo je koncert kojeg, na žalost, Oliver nije uspio održati, a sve je bilo spremno za njega. Bit će lipo i tužno, veselo i žalosno – rekla je prije koncerta Oliverova supruga, Vesna Dragojević.

Riječ je o jedinstvenom događaju, koji se nikad neće ponoviti, što splitska publika jako dobro zna pa su svih 12-ak tisuća karata razgrabljene čim su puštene u prodaju.

Trag u beskraju prva je skladba kojom je započela noć sjećanja na čovjeka koji je ostavio neizbrisiv trag. Oprosti mi pape, Skalinada, Malinkonija, Zelena grana s tugom žutog voća redale su se uspješnice, a vokali su imali pratnju prepune Arene. Sjetno i tužno zvučale su poznate note koje nisu iste kada ih ne izvodi Oliver. Romanca u interpretaciji Stjepana Hausera izmamila je i suze i osmjehe.

Stihove "Budi dobra, lipo sanjaj" izveli su zajedno Gibonni, Grašo i Tedi Spalato i izmamili ovacije, a hit "Moj galebe" u izvedbi Stjepana Hausera, ostavio je publiku bez daha. Emocije su se mogle gotovo napipati. 

- Savršeno, ali nekako tužno. Žao mi je što ovaj koncert nije održao naš Oliver koji ga je planirao. Mislim da smo svi u dvorani osjećali isto - komentirala je jedna posjetiteljica.

Iznimno je emotivno pjevati za prijatelja kojeg više nema.

- Mi slavimo Olivera, ovo je njegova večer i ne mogu virovati da neće sjesti za klavir i zasvirati - rekao je prije nastupa Tedi Spalato.

- Beskrajno sam sretan što sam na ovoj bini i što sam poznavao Olivera - riječi su kojima je započeo nastup Petar Grašo koji je rasplesao publiku s Nedostaješ mi ti. Ipak je ovo rođendan, napomenuo je.

- Mislim da svi zajedno možemo biti ponosni što smo ga imali, takvog posebnog i jedinstvenog i da mu možemo odati počast na ovaj način - rekao je Gibonni

Noć je to koju će Split pamtiti.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije