Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Klupko se odmotava!

Vrdoljak izašao iz istražnog zatvora zbog pokušaja ubojstva! Zabranjen mu ulaz u noćne klubove

Matija vrdoljak
Foto: PUZ
1/7
18.03.2024.
u 13:31

Unuk Antuna Vrdoljaka, poznatog redatelja, Matija Vrdoljak pušten je iz istražnog zatvora zbog pokušaja ubojstva!

Unuku Antuna Vrdoljaka, sinu Luke Vrdoljaka, 27-godišnjem Matiji Vrdoljaku koji je optužen za pokušaj ubojstva ukinut je istražni zatvor, nakon što je prihvaćena žalba njegova odvjetnika Frana Olujića. Istražni zatvor zamijenjen mu je mjerama opreza pa,  među ostalim, ne smije posjećivati noćne klubove i noćne barove na području Zagreba na udaljenosti manjoj od 50 metara, mora se jednom tjedno javljati policiji, ima zabranu približavanja oštećeniku na udaljenosti manjoj od 100 metara, te ima i zabranu bilo kakvog kontakta s oštećenikom.

Matija Vrdoljak krajem prošle godine uhićen je nakon što je policija obavila njegove snimke te zatražila pomoć građana, a tri mjeseca nakon uhićenja optužen je za pokušaj ubojstva. U istražnom zatvoru bio je od prosinca 2023. Istražni zatvor mu je produljen nakon podizanja optužnice, no na tu odluku žalbu je uložio Fran Olujić, Vrdoljakov branitelj tražeći da se istražni zatvor ili ukine ili zamijeni blažim mjerama, a žalbu je Županijski sud u Zagrebu uvažio.

 

VEZANI ČLANCI: 

 

Matija vrdoljak
1/6

 

Prema optužnici, Matija Vrdoljak tereti se da je 9. prosinca lani u Draškovićevoj ulici u Zagrebu, blizu hotela Sheraton, nožem više puta ubo 21-godišnjeg mladića u leđa pokušavši ga ubiti. Mladić je, na sreću, bio samo lakše ozlijeđen i ozljede su mu sanirane u jednoj zagrebačkoj bolnici, a Vrdoljak je nakon sukoba napustio mjesto događaja.

Žrtva nije dobro vidjela napadača, pa je policija pozvala u pomoć građane te je mjesec dana od događaja objavila videosnimku tada nepoznatog počinitelja. To je urodilo plodom jer im se javio jedan građanin pa je Matija Vrdoljak uskoro pronađen i uhićen, a pretražena je i kuća njegova djeda Antona Vrdoljaka, poznatog redatelja, jer je Matija Vrdoljak živio s djedom.

 

VIDEO: Habijan o tenisicama za koje se pisalo da ih je platio 1700 eura: 'Kupio sam ih na sniženju'

 

 

Komentara 3

ZA
zagabria4
15:56 18.03.2024.

Otkad je domaća omladina počela nositi noževe po vani, toga nikada nije bilo. Slijedeća faza je nositi oružje pa se upucavati kao omladina po Beogradu

PO
Poletarac101
15:15 18.03.2024.

Klupko se odmotava?Meni se čini prije da se klupko zamotava,koga ?zašto?radi čega zabrana u lokale?Razlog pokušaja ubojstva itd.

OT
otrovnijezik
14:18 18.03.2024.

Mene samo zanima tko će mu zabraniti ulazak ukoliko se odluči? Na svakom stoji policija i provjerava ili ga prate?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije