Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMJENA NABOLJE

Vjera pokreće mnoge slavne i veliki im je oslonac

18.11.2017.
u 10:40

Reper Stoka kaže da je Bog vrlo uredna navika i da se moli svako jutro, a Nina Badrić da Isusa doživljava kao najboljeg prijatelja

– U jednom trenutku ostala sam bez svega: nisam mogla trenirati, povukla sam se u sebe, postala sam depresivna. I u tom životu, gdje nije bilo mjesta ni za koga, Gospodin je pronašao mjesto za sebe – rekla je, među ostalim, na tribini u Ljubuškom naša atletičarka Blanka Vlašić.

Molitva svaki dan

Ovo nije prvi put da Blanka svjedoči svoje obraćenje koje je uslijedilo nakon ozljede i nemogućnosti treniranja i postizanja rezultata. Nekome može zvučati kao nepotrebno iznošenje intime, a nekome kao hrabrost jer uvijek je tu i osuda dijela javnosti, no sve je više poznatih pjevača, glumaca i sportaša koji se ne ustručavaju govoriti o vjeri. Kao i Blanka ili pak Tajana Matejaš Tajči, koja je otišla u Ameriku i obratila se, zasićena dotadašnjim načinom života, Marin Ivanović Stoka upoznao je Boga u teškim trenucima života, u kojima se borio s ovisnošću. Njegova svakodnevica nakon povratka iz komune Cenacolo sada izgleda bitno drukčije.

– Bog je vrlo uredna navika, spavam od 10 navečer do 5 ujutro. Ustanem, pomolim se i krenem u novi dan radostan i pun elana, nema više tame. Bog jednostavno promijeni sve kad ga odlučiš izabrati – rekao nam je otvoreno Marin dodajući da mu je jasno da ga mnogi ne razumiju.

Zauvijek promijenjena

Njegove kolegice, sestre Ivana Husar Mlinac i Marija Husar Rimac, kao i Nina Badrić, također govore otvoreno o svojoj vjeri.

– Vjera je ono što pokreće apsolutno sve u mojem životu i centar je svega – kratko nam je rekla Ivana Husar Mlinac.

Ona, kao i Marija i Nina rado se odazivaju na koncerte duhovne glazbe koje organizira pjevač Alan Hržica i njegova zajednica Srce Isusovo. Hržica je također priznao da se neko vrijeme borio s depresijom iz koje ga je izvukla vjera. Počeo je okupljati ljude na molitvu na Kamenitim vratima kamo dolazi i atletičarka Ivana Brkljačić te se okrenuo isključivo duhovnoj glazbi od koje danas živi.

– Nakon susreta i nakon spoznaje Boga nijedan čovjek ne može ostati isti i vratiti se u “stare cipele”. Zauvijek sam promijenjena jer čovjek osvijesti u sebi sve ono što mu je nedostajalo, a toliko je tragao za tim. Pritom mislim na mir, onaj potpuni mir u duši. To nam svijet ne može dati. Vjera je moj oslonac u svemu, a Isusa doživljavam kao najboljeg prijatelja s kojim dijelim sve, i dobro i loše – rekla nam je pjevačica Nina Badrić.

Puno prije njih o vjeri su javno progovarali poznati Splićani – bivši nogometaš Stipe Pletikosa i pjevačica Doris Dragović.

Komentara 16

WE
weAreCro
13:13 18.11.2017.

Sta god vi pricali cinjenica je da vjera mjenja ljude koji su prije bili ravnodusni i prema njoj. Vidite te ljude, zive zivot pun nade, pricaju pozitvne stvari, ne nanose nikome zla a ipak ih mnogi vrijedaju i blate. Ali takvih dezurnih pljuvaca i destruktora je uvijek bilo i biti ce ih samo se za njih moliti treba jer je u njih samo zlo koje trenutno nadjacava dobro koje je u njima.

Avatar Parousia
Parousia
13:10 18.11.2017.

Svaka vam cast sto ste svoje izjave plasirali u javnost,vidim da vas nije sram svoje vjere i svoga Krista,samo tako nastavite drzite se rijeci Bozje i nikada necete pozaliti,neka vas i dalje vodi i blagoslovi dragi Bog

DU
Deleted user
11:20 18.11.2017.

Očekujem veliki napad i izljeve mržnje od strane Soroševih plaćenika !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije