Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drugačije je sve

Vitomira Lončar o situaciji s koronom: Mladima u Kini ne pada napamet da se zabavljaju kao u Hrvatskoj

Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/7
15.10.2020.
u 11:05

Glumica je opisala kako je izgledao njezin povratak iz Hrvatske u Kinu i koliko puta se dosad testirala na koronavirus.

Hrvatska glumica Vitomira Lončar i njezin suprug Ivica Šimić već neko vrijeme žive u Kini u gradu Xi'anu. Period karantene i cijelo ovo ljeto proveli su u Hrvatskoj i tek nedavno vratili su se u Kinu, a Vitomira je za HRT-ov Studio 4 objasnila što je sve bilo potrebno da bi se vratili u Kinu. 

- Najteže se bilo vratiti, prije svega dobiti kartu za ući natrag u Kinu jer avioni rijetko lete. Kada se dobije karta, onda treba dobiti ulaznu vizu. Iako imamo boravak i radne dozvole, morali smo tražiti novu vizu samo za ulazak u Kinu. To je bio dodatni problem, morali smo se testirati prije nego što smo ušli u Kinesko veleposlanstvo. Onda je krenuo put koji je "lutrija", imala sam vizir, dvije maske, dezinficirala sve oko sebe, bojala sam se bilo kome prići. Čuvali smo se prije putovanja, ali taj put je zaista bio neugodan, stalno je bio prisutan strah, jesam li nešto dobila na putu. - ispričala je. Kada je stigla u grad Xianyang smještena je u hotel gdje je odradila dva tjedna samoizolacije i tamo su je testirali još tri puta na koronavirus.

Hranu su joj donosili pred vrata hotelske sobe i dva puta dnevno mjerila je temperaturu, a nakon karantene djelatnici su je otpratili do aerodroma i otputovala je prema Xi'anu. Tamo je opet slijedila ista procedura; djelatnici u zaštitnim odijelima su je dočekali, odveli na kontrolu i tek nakon toga mogla je ići kući. Tada je iza Vitomire bilo šest testiranja na koronavirusa, a kada joj se kod kuće pridružio i suprug, koji je stigao drugim letom iz Hrvatske, odradili su 14 dana samoizolacije opet.

- Sveukupno sam bila 28 dana u karanteni koja završava tek kada se ponovo testiraš. Do sada sam testirana sedam puta, suprug šest puta i napokon imamo zelene codove i možemo se potpuno normalno kretati, život je apsolutno normalan - kaže. Dodala je kako se u njihovom gradu i sveučilišnom kampusu gdje rade, život odvija normalno i bez maski, ali sve to zahvaljuju ovako discipliniranoj i strogoj kontroli ulaska u zemlju. Istaknula je kako je Kinezima zdravlje obitelji jako važno i mladi su isto tako jako oprezni i odgovorno se ponašaju kada je u pitanju zdravlje i koronavirus. 

- Mladima u Kini ne pada napamet da se zabavljaju kao u Hrvatskoj. Ovdje je potpuno druga kultura, ne treba reći da je nešto bolje, nema boljih ili loših kultura, ima samo različitih kultura - rekla je Vitomira Lončar.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije