Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sudski epilog

Oglasio se nakon presude: Evo što Štefanac kaže o incidentu s umirovljenikom

Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
1/4
08.11.2018.
u 06:43

Čovjeku sam se ispričao dva puta, ali on očito ima loše namjere, kaže glumac o sukobu sa sredovječnim gospodinom koji je ovih dana dobio i sudski epilog.

Dan nakon što je u javnost izašla priča o incidentu u koji je umiješan, glumac Vinko Štefanac odlučio je otkriti i svoju stranu priče. U razgovoru za Večernji list Štefanac se prisjetio nemile situacije i pojasnio kako je izgledao sukob sa sredovječnim gospodinom koji je ovih dana dobio i sudski epilog.


 

– Žao mi je što sam se našao u takvoj situaciji, ali ne osjećam se krivim za iniciranje sukoba. Bio sam isprovociran – kazao je glumac pa nastavio:

– Kao i svakog dana rekreativno sam se vozio biciklom i tu nedjelju u 18 sati prolazio sam Prilazom baruna Filipovića. Na pločniku su bila dva gospodina srednjih godina s dva psa. Deset metara nakon što sam prošao ispred njih taj me čovjek pogrdno oslovio i postavio mi pitanje što radim na toj strani ceste. Ljutito mi je rekao nek se gonim na drugu stranu ceste. U tom trenutku sam sišao s bicikla i prišao mu te mu rekao da smatram kako ovo nije način razgovora. Upitao sam ga misli li da je ta strana ceste rezervirana samo za njih i pse na što me je gurnuo i rekao: ’Ajde makni se, pijan si’. Gurnuo mi je rame, a ja sam ga odgurnuo. Međutim, kako se uhvatio za bicikl, tako je s njime pao na pod – prisjeća se Vinko.

Tada je počelo naguravanje, no glumac tvrdi da nikakvog cipelarenja ni udaranja šakama, kako se pisalo, nije bilo. Posebno ga pogađa to što se u medijima pojavila informacija da je u trenutku sukoba imao 0,6 promila alkohola u krvi što Štefanac kategorički negira.

– Ja nikad ne pijem alkohol. Tko god me zna, zna da ja ne pijem – govori glumac koji se odmah po dolasku policije podvrgnuo alkotestu. Prema nepravomoćnoj presudi Prekršajnog suda u Zagrebu Štefanac je osuđen na novčanu kaznu u iznosu od 600 kuna. Na izricanju presude nije bio, a rješenje mu još uvijek nije uručeno. Hoće li uložiti žalbu, za sada ne zna.

– O tome će odlučiti moj odvjetnik – kaže Štefanac. A upravo se s umirovljenim odvjetnikom glumac našao na suprotstavljenim stranama u sudnici.

– Čovjek se uživio u ulogu žrtve i u meni vidi osobu od koje može izvući veliki novac. Ja trenutačno nažalost nisam osoba takvog kalibra – kaže Vinko koji je dotičnom gospodinu pokušao uputiti ispriku čak dva puta, no bezuspješno.

– Ovdje je evidentno riječ o tome da je navedeni gospodin koji se izjašnjava kao oštećenik ovo smišljeno dao u novine. Čovjeku sam se ispričao dva puta, ali on očito ima loše namjere – uvjeren je 49-godišnji glumac. Štefanac se boji i kako će se ova situacija odraziti na njegov profesionalni život, a strahuje i da bi zbog negativnog publiciteta mogao ostati bez angažmana.

– Žao mi je što je došlo do ovakve situacije jer bi mi to moglo jako štetiti. Danas-sutra mogli bi me staviti u koš s nasilnim glumcima. Netko bi lako mogao reći ‘nemoj s njime surađivati jer će te iscipelariti’ – kaže Štefanac iza kojeg su nebrojeni glumački angažmani i televizijski projekti među kojima su i ‘Hrvatski idol’ te ‘Story Supernova Music Talents’.

Javnosti je manje poznato da Štefanac već nekoliko godina održava besplatne dramske radionice u domovima za starije osobe te u osnovnim školama. Radio je i djecom s poteškoćama u razvoju, a glumi je podučavao i romsku djecu.

– Ovih dana ću ponovno početi držati dramske radionice na nekoliko mjesta. To je nešto što me jako veseli jer sam i sam dijete iz siromašne obitelji koja nije imala mnogo – govori glumac.

Osim radionica Štefanac surađuje i s nekoliko studija za koje sinkronizira animirane filmove i crtane serije. Upravo je posao ono što mu skreće misli s događaja za koji kaže da bi bio najsretniji da se nikada nije ni dogodio.

 

Pogledajte gdje su i što danas rade zvijezde prvog hrvatskog realityja

Komentara 28

HH
Hrvoje Hrk !!
07:27 08.11.2018.

Hahahaaa koji ste vi mamlazi , dotičnog poznajem i nije loša osoba a vi ste isti ko i taj penzioner živčani jer ste ljubomorni i isto bi digli pare od njega a zapravo dotični ne živi na visokoj nozi , i žao mi je kaj se na mene ne namjere takvi živčenjaki jer bi i bicikl pojeo

Avatar Gospodin Maminjo
Gospodin Maminjo
09:48 08.11.2018.

neznam istinu al bit isprovociran od dva metuzalemna i udarat starčeka na podu je dno

Avatar heyhay
heyhay
07:54 08.11.2018.

iskompleksirani kepec ko i onaj kojem nikad kosa nije narasla bitorajec

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije