Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Amerikanci kod nas

VIDEO O Hrvatskoj mislili sramotne stvari, ali su se prevarili! Snimka postala hit na TikToku

Foto: Tik Tok screenshot
1/9
12.04.2024.
u 14:57

Amerikanac koji se prije nešto više od godinu dana s obitelji se preselio u Dubrovnik, a na svojem Tik Toku svakodnevno objavljuje videozapise na kojima dijeli nova saznanja o Hrvatskoj.

Amerikanac koji se na Tik Toku nalazi pod korisničkim nazivom 'cardonas2croatia' prije nešto više od godinu dana s obitelji se preselio u Dubrovnik, a na svojoj društvenoj platformi svakodnevno objavljuje videozapise na kojima dijeli doživljaje iz Hrvatske. Uvjerljivo najveći broj pregleda privukla je objava na kojoj sa svojom suprugom navodi tri sramotne stvari koje su mislili o Hrvatskoj prije dolaska u nju.

– Mislili smo da je Hrvatska u Aziji – započela je njegova žena, a on nastavio: – Druga stvar: Mislili smo da svi voze lijevom stranom ceste. Ako pitate ljude u Americi, svi Europljani voze lijevim trakom. Doznali smo da je to pravilo u samo četiri države – rekao je Amerikanac i priznao da je bilo suludo misliti takvo što.

@cardonas2croatia #dubrovnik #croatia #župadubrovačka #meditteranean #europe #balkan #zagreb #split #usa #culture ♬ original sound - Car2Cro

Treću stavku naglasili su kao posebno suludu. Naime, bili su mišljenja da je Hrvatska jako opasna zemlja. Ispričali su kako im je prijatelj došao u posjet na mjesec dana i sa sobom ponio samo jedne stare cipele iz straha da će ga netko pokrasti. Bile su to trošne cipele kojima se koristio za planinarenje

 

GALERIJA: Skandalozni parovi

1/11

– Ja sam mu se tada smijao u lice. Gotovo sam mu rekao da je glup – ispričao je kroz smijeh. Zaključili su da se jednostavno nisu dobro informirali odnosno, istraživali su, ali poprilično površno pa su stvorili pogrešne pretpostavke. Kažu da su ove stvari mislili prije nego što su se preselili u Lijepu Našu, a i dandanas zbog toga osjećaju sramotu. Za kraj su pratitelje pozdravili na hrvatskom jeziku. 

Spomenuti video objavljen je prije nešto više od mjesec dana, a u međuvremenu je postao viralan. Sakupio je više od 370 tisuća pregleda i gotovo 30 tisuća lajkova, a oduševljeni pratitelji ostavili su brojne komentare: "Ja iz Hrvatske gledam ovo u šoku", "Obožavamo samosvjesnost", "Super ste, jako ste simpatični", "Hvala na iskrenosti", "Dobrodošli u Hrvatsku i uživajte", samo su neke od reakcija na video.

Vezani članci:

U istaknutoj objavi na vremenskoj crti Amerikanac je objasnio motive za preseljenje u Dubrovnik, a mi vam ih prenosimo u cijelosti:

"Ovo je moja obitelj. Volimo se zabavljati, volimo jedni druge zezati i živimo život punim plućima. Uvijek provodimo vrijeme zajedno i, naravno, plešemo. Moja žena i ja vjenčali smo se prije 13 godina i dobili dvoje prekrasne djece. Obožavamo putovati i zajedno proživljavati razne pustolovine.

Ali više od ičega, volimo Boga. Obožavamo ljudima pričati o Isusu. Moja žena i ja služimo crkvi već 13 godina, još dok smo živjeli u Orlandu na Floridi, gdje smo ljude približavali Isusu i predstavljali i Bogu. Oformili smo fantastičnu zajednicu, obitelj i prijatelje. Naš cilj je graditi snažne i uspješne zajednice gdje god da odemo. Želimo služiti i voljeti ljude kako je to činio i Krist. Ojačati vezu ljudi s Bogom, dok oni pomažu nama da ojačamo vlastitu. I zato smo ovdje, u prekrasnom Dubrovniku", objasnio je i naglasio da u Dubrovniku planira izgraditi crkvu.

VIDEO: William je odgovorio Harryju na privatnu poruku, ali ton nije bio bratski i pomirljiv

  

 

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
16:06 12.04.2024.

Evo i ja mislio o amerima da su pametni,al sam se prevario.

MA
MadMax1
15:57 12.04.2024.

Ako je neko zaostao, onda su to definitvno ameri

DU
Deleted user
21:15 12.04.2024.

Pokazali su samo kako su neobrazovani.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije